AcasăSPORTCopos vinde Rapidul pe 1 leu, plus 20 de milioane euro datorii!...

Copos vinde Rapidul pe 1 leu, plus 20 de milioane euro datorii!

Copos numara milioanele investite in Rapid

Deranjat de scandalul creat in jurul victoriei de la Vaslui, finantatorul giulestenilor anunta ca este dispus sa renunte la pachetul de actiuni detinut la club.

Copos numara milioanele investite in Rapid

Acuzele lansate de Adrian Porumboiu l-au convins pe George Copos ca nu mai are ce cauta „in actualul fotbal romanesc”. Culmea este ca finantatorul FC Vaslui ar putea fi unul dintre posibilii afaceristi interesati de cumpararea Rapidului, nu putine fiind ocaziile in care Porumboiu si-a exprimat interesul pentru gruparea „feroviara”. Problema o reprezinta datoriile de aproape 3 milioane de euro inregistrate in actele fiscale ale FC Rapid, la care se adauga inca vreo 17 milioane de euro, bani cu care George Copos a creditat gruparea giulesteana in ultimii ani. Anuntul vanzarii Rapidului a fost postat, ieri, pe blogul personal al lui George Copos: „Acest sfarsit de an este si sfarsitul perioadei mele de investitor in fotbal. Am hotarat sa ma retrag de la Rapid. Anunt public ca sunt gata sa cedez participatia mea de 99,97% la acest club, contra sumei de 1 LEU, oricarei persoane care este dispusa sa preia actiunile si finantarea Rapidului. Regret ca nu am putut face multe, dar… asta a fost!”.

Tepele Valvis, Taher si Stache

Cele mai cunoscute trei tentative ale lui George Copos de a vinde Rapidul i-a avut in prim-plan pe afaceristii Jean Valvis, Fathi Taher si Lutz Stache. Omul de afaceri greco-elvetian a reusit chiar sa devina actionar la Rapid, insa cu o participatie mai mult simbolica (0,03%). Apoi, iordanianul Taher s-a vazut deposedat de 8 milioane de euro, bani investiti la club si niciodata recuperati. In fine, neamtul Stache s-a facut cunoscut prin cateva prezente la oficiala din Giulesti, fara a se ajunge la semnarea actelor de vanzare-cumparare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger