AcasăSPORTCopos a luat pe vorbe 2,5 milioane euro credit de la CEC!...

Copos a luat pe vorbe 2,5 milioane euro credit de la CEC! Tu ai putea sa iei?

George Copos scoate bani si dintr-un credit neperformant

Abilitatea patronului giulestenilor in afaceri este indiscutabila, acesta demonstrand ca poate face bani si din piatra seaca. Una dintre reusite o reprezinta un credit la CEC Bank, in valoare de 2,5 milioane de euro, pentru care a garantat cu 50 la suta din drepturile federative ale jucatorului Cristi Sapunaru, aflat sub contract cu FC Porto.

George Copos scoate bani si dintr-un credit neperformant

Problemele financiare din Liga 1 sunt din ce in ce mai clare, iar patronii apeleaza la un arsenal de tertipuri pentru a-si mentine echipele pe liniile de plutire. Cel mai priceput este, de departe, omul numarul 1 din Giulesti reusind sa scape de la inec, an de an, „planeta visinie”. In 2011, George Copos a contractat un credit in valoare de 2,5 milioane euro, de la CEC, institutie bancara unde actionar majoritar este statul roman.

In 2011, Sapunaru a castigat Europa League cu FC Porto

Finantatorul Rapidului a pus gaj cele 30 de procente pe care le detine, inca, din drepturile federative ale jucatorului Cristi Sapunaru de la FC Porto. Asta inseamna ca, in eventualitatea in care gruparea de pe „Dragao” il vinde mai departe pe fundasul roman, atunci FC Rapid primeste 30 la suta din suma de transfer. Sapunaru a fost vandut in 2008. la FC Porto, pentru 5 milioane de euro, plus doi jucatori imprumutati (Claudio Mejoalaro Pitbull si Joao Paolo Andrade), dar 50 din drepturi au ramas in Giulesti. Atunci cand a semnat actele cu CEC Bank, Copos a garantat cu suma pe care ipotetic urmeaza sa o primeasca daca FC Porto il vinde la alta echipa pe jucatorul Cristi Sapunaru, banca acceptand acest tip de gaj, desi nu avea nicio garantie ca fotbalistul poate  „exploda”.

Jucatorul este dorit de FC Vaslui

Intr-o situatie nu tocmai fericita la FC Porto, Cristi Sapunaru ar putea ajunge, sub forma de imprumut, la FC Vaslui. Cel putin asa sustine presa sportiva portugheza. Moldovenii doresc sa-l aduca pe internationalul roman pentru un sezon, bazandu-se pe un eventual parteneriat pe care doresc sa-l incheie cu echipa antrenata de Vítor Pereira. Sapunaru ar putea deveni a patra achizitie importanta din aceasta pauza competitionala pentru FC Vaslui, dupa Varela, Adrian Popa si Lazlo Sepsi.

author avatar
Sebastian Stan
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger