AcasăSPORTCopiii algerienilor care bateau RFG in '82, nascuti cu handicap!

Copiii algerienilor care bateau RFG in ’82, nascuti cu handicap!

Echipa Algeriei care a invins RFG-ul la mondialul din '82

Mai multi fosti jucatori din reprezentativa „vulpilor” au in comun ceva tulburator: copii cu handicap! Ei banuiesc ca problemele sunt cauzate de faptul ca li s-ar fi administrat medicamente interzise.

Echipa Algeriei care a invins RFG-ul la mondialul din '82

Rachid Hanafi este presedintele Comitetului Olimpic Algerian si fost medic al echipei nationale de fotbal. Acum, dupa 30 de ani, recunoaste ca „au existat practici ciudate in anii ’80”: „Cand antrenorul rus Evgheni Rogov a preluat conducerea in 1981, nu mi s-a mai permis sa vad dosarele medicale ale jucatorilor. Daca privesti per ansamblu, observi ca majoritatea copiilor jucatorilor se confrunta cu probleme mentale. Am banuit ca Rogov incerca sa faca teste suspecte pe jucatori, insa, mi s-a spus sa nu ma bag in munca echipei din Rusia”.

Fiica lui Chaib a murit la 18 ani

Mohamed Chaib, cel de la care au pornit dezvaluirile

Mohamed Chaib este un fost international algerian, tata a trei fiice, toate nascute cu dizabilitati. Chaib explica de ce s-a decis sa faca publica povestea: „In urma cu mai multi ani, m-am intalnit cu fosti colegi si am descoperit ca suntem in aceeasi situatie, eu, Kaci Said (are o fata), Larbes (are un fiu), Menad (are trei fete). Toti am jucat in acelasi timp, asa ca incercam sa aflam despre ce este vorba. Fiicele mele au avut distrofie musculara de cand s-au nascut”. In 2005, Chaib si-a pierdut una dintre fiice, pe cand aceasta avea doar 18 ani.

Copil nascut fara o parte din creier

Mohhamed Said si Madina, fiica sa nascuta fara o parte din creier

Fostul jucator Djamel Menad spune ca boala fetitei lui se caracterizeaza prin absenta unei parti din creier: „Fiica mea s-a nascut cu un handicap sever, agenezie de corp calos. Este o boala ce se caracterizeaza prin absenta partiala sau totala a unei parti din creier”. Un alt fost fotbalist al generatiei ’80 care vrea raspunsuri este Mohamed Said: “Cred in destin, dar, sa ne confruntam cu aceleasi probleme, este ciudat. Unii oameni s-au gandit ca handicapul fiicei mele ar putea fi cauzat de o uniune intre rude, dar eu sunt algerian si sotia mea este de origine turca, nu exista nicio legatura de rudenie intre noi”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger