Contrabasistii

De buna seama ca nu ma gandisem sa-i laud azi pe Piturca si echipa incropita de el cu ocazia jocului disputat prin fascinantele ierburi ale Antalyei impotriva modestei reprezentative a Turkmenistanului.

Partida era doar o verificare a unor fotbalisti de prin campionatul nostru, constituind un prilej pentru observarea catorva tineri banuiti de ceva talent si valoare. Mai era si o incercare de a aduna sub aceeasi umbrela pe alde Marius Niculae cu tinerii Bumba, Goga, Grecu si alti cativa ca ei. Neputand fi pe meleagurile bantuite candva de Pazvante Chiorul, am stat cuminte la televizor, in mana cu o berica racita in nametii ce-au dat buzna prin tara noastra, si-am privit la stradania tricolorilor de a lega jocul. Pot spune ca in primul mitan ai nostri n-au reusit mare lucru (in afara superbului gol inscris de Sageata), dar in partea a doua s-au mai „dinamizat”, realizand cateva actiuni frumoase si trei goluri. Cum adversarul nu a fost de marca, scorul de 4-0 nu m-a determinat sa dau cu caciula in caini! Doar ca sustinerea acestei partide m-a facut sa ma gandesc ca poate asistam la inceputul unei noi etape in privinta nationalei noastre. {i asta deoarece crearea unei echipe reprezentative trebuie sa porneasca de undeva, de la o idee, de la un lot de jucatori tineri care sa deprinda gustul performantei si al victoriei, totul se construieste pas cu pas, cu oarecare intelegere si rabdare pentru un antrenor care nu este vinovat de anterioarele esecuri ale nationalei. Deci, nicio mirare legata de partida cu pricina, un amical obisnuit din extrasezon. Dar iata ca niste tiitori de creioane cu mana stanga, ajunsi, mai probabil, in Turcia pe banii Federatiei, au pornit, intr-un ziar de sport, o canonada impotriva lui Piturca si a echipei tricolore, de parca intalnirea cu turkmenii ar fi fost ultima verificare facuta inainte de zborul spre Brazilia! Aflam de la acesti contrabasisti care trag buhaiul dupa ureche ca adversarii nostri erau ori prea batrani, ori prea tineri, ca Tatarusanu zacea in poarta ascuns in intuneric, iar terenul era doar al treilea al unui hotel, ca opozantii tricolorilor se afla pe locul 146 mondial si ca la meci nu au asistat decat 20 de spectatori! Deci, dupa lubenitele lor umplute cu creier de soia, totul a fost un fiasco! Dar gandind ei ca au scris numai tampenii, s-au speriat ca ar putea pierde avionul deplasarilor viitoare, asa ca, fara nicio legatura, in articolasul lor il tamaiaza pe Mitica Dragomir, admirandu-i „inspiratia” de a nu veni si el in Antalya.

Deh, asa, intorsi din turneul turcesc, poate Corleone le va da o masa calda la halele proprietate personala din piata Rahova, amenajate special pentru nunti, botezuri si nemancati! Vecinul meu Somarlie, citind aberatiile celor doi scribalai, s-a enervat cumplit si, printre sudalmele lui inspirate din  bogatul folclor cu care se lauda Madalin Voicu, a pufnit: „Varule, astia nu sunt jurnalisti, astia sunt contrabasisti!”.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger