AcasăRecomandariContra la Getafe, Lucescu jr. preia Petrolul

Contra la Getafe, Lucescu jr. preia Petrolul

Tehnicianul Cosmin Contra si-a reziliat, luni, contractul cu Petrolul Ploiesti si a plecat in Spania, sa semneze un angajament cu fostul sau club, Getafe.

Contra a acceptat cu ochii inchisi oferta celor de la Getafe

„Incepand de astazi, contractul dintre FC Petrolul Ploiesti si antrenorul Cosmin Contra s-a incheiat. Clubul nostru a luat act de dorinta tehnicianului de a renunta la functie, in favoarea unei cariere in Primera Division. Avand in vedere performantele obtinute la FC Petrolul si tot ce a insemnat prezenta sa aici in ultimul an si jumatate, clubul nostru a considerat absolut normal sa-l inteleaga si sa-i respecte decizia”, a fost anuntul care a socat inca o data fotbalul romanesc. Tehnicianul Luis Garcia a fost demis de Getafe in urma rezultatelor slabe inregistrate in campionat. Formatia internationalului roman Ciprian Marica ocupa locul 15 in Primera Division, cu 27 de puncte, dupa 27 de etape. Getafe nu a mai castigat un meci in campionat din 29 noiembrie.
Duminica, dupa meciul de la Piatra Neamt (n.n. – Ceahlaul – Petrolul 0-0), am fost sunat de oficialii de la Getafe pentru a prelua echipa lor. Am acceptat, dar am fost rugat sa nu vorbesc despre acest lucru pana la prezentarea oficiala. Multumesc conducerii Petrolului pentru faptul ca m-a inteles si am incredere ca si suporterii vor face acelasi lucru. Petrolul va ramane mereu in sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare si voi incerca toata viata sa-l ajut, la fel ca si pe toti oamenii implicati in acest proiect. Obiectivul meu imediat in Spania este sa salvez Getafe de la retrogadare”, a declarat Cosmin Contra.

Lovitura lui Capra

Lucescu jr. revine dupa doi ani in Liga 1

La randul sau, finantatorul Dan Capra a afirmat ca nu putea sa refuze rugamintea lui Contra de a-si continua cariera intr-un campionat mai puternic: „Este o decizie grea pe care am fost nevoiti sa o luam, dar nu puteam sa-l refuzam pe Cosmin, avand in vedere ceea ce reprezinta el ca om si antrenor. Ii asiguram pe suporteri ca vom lua imediat o decizie in privinta noului tehnician, care suntem convinsi ca va asigura continuitate la nivelul performantelor cu care fanii nostri s-au obisnuit deja„. Conducerea Petrolului a finalizat aseara negocierile cu Razvan Lucescu. Acesta va fi prezentat oficial astazi, intr-o conferinta de presa.

Debuteaza cu Granada

Primul meci al lui Cosmin Contra pe banca tehnica a formatiei pentru care a evoluat vreme de patru ani (intre 2005 si 2009) va avea loc vineri, 14 martie. Pe teren propriu, Getafe intalneste Granada (locul 12, cu 30 de puncte), una dintre contracandidatele la evitarea retrogradarii. Vedetele din lotul pe care-l are la dispozitie Contra sunt Ciprian Marica, Pablo Sarabia, Pedro Leon, Diego Castro, Javi Navas si Borja Valero.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger