AcasăSPORTContra: „Sunt capabil sa antrenez nationala”

Contra: „Sunt capabil sa antrenez nationala”

Contra crede ca poate readuce nationala Romaniei in elita fotbalului

Echipa nationala reprezinta visul oricarui antrenor, iar Cosmin Contra nu face exceptie. Fostul international recunoaste ca se gandeste la banca tehnica a „tricolorilor”, pe care spera sa stea dupa turneul final al Campionatului European.

Contra crede ca poate readuce nationala Romaniei in elita fotbalului

La aproape 40 de ani, dar fara rezultate notabile in cariera, Cosmin Contra crede ca este pregatit sa devina selectioner. Anghel Iordanescu a fost reconfirmat in functie de presedintele FRF, Razvan Burleanu, insa „Gurita” stie ca situatia ar putea fi cu totul alta dupa turneul final din Franta. In functie de evolutia echipei la C.E., Romania poate incepe preliminariile pentru C.M. 2018 cu un alt staff tehnic. „Nu as zice niciodata nu unei oferte de acest gen”, recunoaste Contra, care a bifat doua „europene” in cariera de fotbalist (editiile din 2000 si 2008). „Am mai spus-o si cand antrenam in Spania: oricui i-ar placea ca, intr-o zi, sa fie antrenorul echipei nationale. Cine ma cunoaste, stie ca sunt un tip ambitios, iar eu chiar ma simt capabil sa antrenez nationala si sa imi asum responsabilitatea unei campanii. Imi plac lucrurile grele, am venit la Petrolul intr-o situatie foarte grea si am facut performanta, am ajuns la Getafe in Primera Division si putina lume ne dadea sanse sa ne salvam, dar ne-am salvat de la retrogradare. Sunt tanar si imi doresc sa fac performanta”, subliniaza Contra.
Ca selectioner, prima mutare pe care ar face-o il vizeaza pe Florin Andone: „L-as titulariza in ofensiva fiindca este un atacant care si-a demonstrat valoarea in campionatul Spaniei, unde este printre cei mai valorosi jucatori de la Cordoba”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger