AcasăSPORTContador, suspendat doi ani!

Contador, suspendat doi ani!

Contador nu va putea participa la Turul Frantei in acest sezon

Dupa doi ani de deliberari, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a luat decizia sa-l suspende pe triplul castigator al Turului Frantei pentru dopaj.

Contador nu va putea participa la Turul Frantei in acest sezon

Decizia luata ieri de catre Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a starnit agitatie in lumea ciclismului mondial, rutierul spaniol Alberto Contator fiind suspendat doi ani. Hilar este ca decizia tine pana pe 16 august 2012, practic spaniolul avand interzis doar urmatoarele sapte luni. Victoriile obtinute in Turul Frantei 2010 si Turul Italiei 2011 au fost anulate, iar Contador nu va putea lua startul in aceasta editie a Marii Bucle. Fostul mare ciclist Eddy Merckx s-a declarat iritat de decizia TAS, acuzand acest for ca vrea sa distruga sportul in care s-a consacrat.

”Sunt dezgustat. Este rau pentru toata lumea, pentru reputatia ciclismului, pentru sponsori. Le-au trebuit doi ani sa ia aceasta decizie. Nu sunt nici expert, nici medic. Daca existau elemente clare care sa dovedeasca dopajul lui Contador, el ar fi fost suspendat imediat. Nu am fi asteptat doi ani.”, a declarat cvintuplul castigator al Turului Frantei. Cazul Contador a aparut pe data de 21 iulie 2010, cand rutierul spaniol, pe atunci purtator al tricoului galben in Turul Frantei, a fost depistat pozitiv cu clenbuterol in urme infinitezimale (50 picograme). Spaniolul a declarat atunci ca totul s-a intamplat de la o bucata de carne primita cadou.

author avatar
Sebastian Stan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger