AcasăSPORTConstantina Dita-Tomescu trece linia de sosire in fata Palatului Buckingham

Constantina Dita-Tomescu trece linia de sosire in fata Palatului Buckingham

Campioana olimpica la maraton, la editia de la Beijing, Constantina Dita-Tomescu, va concura si la Olimpiada de la Londra. Desi finish-ul la proba care a consacrat-o pe romanca este programata sa aiba loc chiar in fata Palatului Buckingham, atleta spune ca si-ar fi dorit ca treaca linia de sosire pe stadion.

Pana la marea competitie mai sunt dor cateva zile, iar Constantina Dita-Tomescu se antreneaza din greu, cate 15-18 kilometri in fiecare dimineata, chiar daca s-a adaptat destul de greu diferentei de fus orar intre America si Marea Britanie, aspect ce ii afecteaza orele de somn, a marturisit romanca, pentru Televiziunea Romana.

Cat priveste concursul in sine, desi startul maratonului va fi dat de insusi Printul William, iar sosirea va avea loc in fata Palatului Buckingham, Constantina Dita-Tomescu spune ca si-ar fi dorit sa treaca linia de sosire pe stadion. „La orice competitie la Jocurile Olimpice, sosirea este pe stadion. La Beijing m-au aplaudat 90.000 de oameni. Cred ca la Londra vor fi pe strazi 500.000, poate chiar 1.000.000 de oameni. Printul William va fi acolo si va da startul, însa ar fi fost mai frumos sa se soseasca pe stadion”, a declarat Constantina Dita.

Proba de maraton feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra va fi transmisa în direct la TVR 1 si TVR HD duminica, 5 august, de la ora 13.00.

817 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger