AcasăSPORTConsiliul Concurentei ancheteaza cum au jucat Gino si Paszkany ping-pong cu drepturile...

Consiliul Concurentei ancheteaza cum au jucat Gino si Paszkany ping-pong cu drepturile tv!

Gino Iorgulescu si Arpad Paszkany au incheiat un contract avantajos pentru ambele parti

Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului lasa conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal vulnerabila in fata „ofensivei” unor institutii de control.

Gino Iorgulescu si Arpad Paszkany au incheiat un contract avantajos pentru ambele parti

Una dintre acestea este Consiliul Concurentei, care s-ar fi decis sa investigheze modul in care LPF a vandut drepturile tv ale Ligii 1, pentru perioada 2014-2019, unei firme din Malta. Surse din fotbal sustin ca in spatele acestui offshore se afla Arpad Paszkany, finantatorul clubului CFR Cluj. In martie 2014, Gino Iorgulescu anunta ca a cedat drepturile tv pentru urmatoarele cinci sezoane catre „ISB Ltd”, dar fara a organiza o licitatie. Contractul a fost incredintat direct, lucru menit a suscita interesul Consiliului Concurentei. Daca se considera ca LPF a incalcat legea, C.C. poate dicta o amenda de 10% din valoarea contractului, adica 17 milioane de euro!
Fost presedinte la Liga, Dumitru Dragomir anunta apocalipsa pentru Gino Iorgulescu: „Cred ca inspectorii de la Consiliul Concurentei isi vor face datoria si nu vor mai fi opriti sa vina in control. Este singurul contract de peste 100 de milioane de euro fara licitatie din istoria omenirii. Nicaieri pe planeta nu se face un contract fara licitatie. Exista un contract intre Liga si Consiliul Concurentei prin care noi ne angajam ca nu dam contracte fara licitatie. Am vandut acum cativa ani sase pachete din drepturi fara licitatie si Consiliul a venit si a dat amenda. Acum s-au vandut fara licitatie toate drepturile de televiziune si Consiliul Concurentei a mers pe blat. Ori au luat spaga, ori politic i-a oprit cineva!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger