AcasăSPORTConflict la nationala intre Victor Piturca si Adrian Porumboiu

Conflict la nationala intre Victor Piturca si Adrian Porumboiu

(foto: facenews.ro)

Adrian Porumboiu si Victor Piturca se afla in conflict dupa ce patronul FC Vaslui l-a acuzat pe selectioner ca i-a recomandat ca Sanmartean sa se retraga de la nationala.

(foto: facenews.ro)

Dorinta selectionerului Victor Piturca de a nu-l convoca pe Lucian Sanmartean, jucatorul lui FC Vaslui, a incins spiritele intre acesta si patronul clubului vasluian, Adrian Porumboiu, care ar dori ca fotbalistul sau sa imbrace tricoul nationalei.

Drept urmare, sustine Adrian Porumboiu, ca sa iasa basma curata din conflictul dintre cei doi, Victor Piturca i-a cerut acestuia sa il convinga pe Lucian Sanmartean sa se retraga de la nationala, astfel incat conflictul sa se incheie rapid.

„Eu nu vreau sa intru in polemica cu domnul Piturca. Lucrurile sunt clare, il respect, ma respecta. A avut loc o discutie intre mine si domnul Piturca, in momentul in care se punea problema programarii meciului cu Viitorul Constanta. Chiar inainte de meciul cu Inter am discutat si i-am spus ca nici eu nu ma pot debarasa de jucatori, pentru ca sunt jucatori importanti. Dumnealui mi-a sugerat o varianta prin care sa il conving eu pe Sanmartean sa se retraga oficial din nationala. Erau Marius Sumudica, Sanmartean, Marius Niculae, Salageanu, chiar si Coman. Le-am spus ca nici in ruptul capului nu as putea spune asa ceva unui jucator. Ar fi ceva incalificabil”, a declarat Adrian Porumboiu la Gsp TV.

Patronul vasluian a dorit sa precizeze ca Victor Piturca nu i-a cerut direct sa il convinga pe Lucian Sanmartean ci i-a dat de inteles ca in acest mod interesul clubului ar prima.

„Nu mi-a spus direct sa se retraga. El mi-a spus ca daca nu vor si nu vor si e in interesul clubului sa joace, mai bine sa se retraga. Nu mi-a impus asta. Era o varianta ajutatoare ca sa linistim acele ape tulburi. Au mai facut-o foarte multi jucatori si nu au fost <<carbonizati>>… Chivu e doar un exemplu. Eu le-am zis si jucatorilor ca ar fi si varianta asta, dar le-am spus ca nu e recomandabil.  Nu mi-a impus direct Piturca asta, erau mai multe variante, oricum. Sa jucam cu ei, sa nu jucam cu ei. El nu mi-a spus ca nu-i mai cheama…”, a mai precizat Adrian Porumboiu.

Seful FC Vaslui este sigur ca intr-un final Sanmartean va juca la echipa nationala a Romaniei, fiind sigur ca Victor Piturca nu e un antrenor „atat de dur” sa nu il convoace.

„Eu sunt ferm convins ca daca Lucian va juca bine in meciurile ramase pana la partida cu Olanda, el va fi chemat. Eu nu cunosc in lume un antrenor atat de dur incat sa nu vrea un jucator care sa-i castige meciul”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Conflictul dintre Victor Piturca si Adrian Porumboiu s-a iscat dupa ce selectionerul ar fi avut o lista in care mai multi jucatori vasluieni erau convocari pentru meciurile cu Estonia si Andorra, insa nu au mai fost chemati la nationala. Printre acestia s-a numarat si Lucian Sanmartean, care a fost propus selectionerului, printre altii, si de Gica Hagi ori Dumitru Dragomir.

In urma acestui fapt Victor Piturca l-a sunat pe Adrian Porumboiu pentru a-i cere socoteala referitor la unele declaratii date de acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger