AcasăSPORTConducerea arbitrajului romanesc va fi decapitata in vara!

Conducerea arbitrajului romanesc va fi decapitata in vara!

Alexandru Deaconu poate plati cu postul greselile subalternilor

Sefii LPF si FRF au luat foc dupa meciul Petrolul – Dinamo, decis de gravele erori de arbitraj comise de centralul Radu Petrescu.

Alexandru Deaconu poate plati cu postul greselile subalternilor

Primul a reactionat presedintele Ligii Profesioniste, Gino Iorgulescu, care solicita de urgenta CCA sa ii sanctioneze „exemplar” pe arbitrii care au influentat prin greselile lor rezultatele unor partide din Liga 1. „LPF nu poate sta pasiva in fata unui fenomen care poate periclita ierarhia sportiva si buna desfasurare a competitiei pe care o organizeaza. Drept urmare, solicita de urgenta Comsiei Centrale a Arbitrilor o analiza eficienta, ale carei consecinte sa fie aduse la cunostinta tuturor oamenilor din fotbal. Ar fi de dorit ca arbitrii, care au gresit grav in acest retur, sa fie sanctionati exemplar”, a afirmat Iorgulescu. Mult mai vehement a fost Razvan Burleanu, seful Federatiei, care a anuntat ca la finalul sezonului vor avea loc schimbari importante in cadrul CCA: „La Ploiesti, ambele echipe au fost dezamagite de arbitraj, ceea ce cam rar se intampla. Si arbitrajul va intra intr-o zona de reforma, prin cateva decizii pe care le vom lua si printr-un proiect de incurajare a tinerelor talente, care sa poata sa vina din urma. Eu inca de la inceput le-am dat credit arbitrilor si le-am spus ca voi fi impotriva aducerii brigazilor din strainatate. Acum, mingea e la ei, sa demonstreze ca au competenta! La finalul acestui sezon tragem linie si vedem care este performanta inregistrata. Nu stiu de ce apar atatea greseli, eu nu pot sa comentez. E dreptul fiecaruia sa conteste. Eu pot spune ca arbitrii neperformanti nu vor mai fi delegati. Mai mult decat atat, arbitrii care sunt suspendati de la Liga 1 sa nu mai poata arbitra la Liga 2 sau Liga 3”.
Din cate se  pare, in vara va fi schimbata intreaga conducere a CCA, iar lotul A de arbitri va suferi modificari importante. Nu este exclus ca Burleanu sa doreasca aducerea din strainatate a unui fost nume mare in arbitraj, care sa primeasca misiunea de a moderniza si recredibiliza arbitrajul romanesc.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger