AcasăSPORTConcordia Chiajna 2011 - model Notthingham Forest 1978

Concordia Chiajna 2011 – model Notthingham Forest 1978

Jucatorii Concordiei si antrenorul lor fara licenta Pro, Laurentiu Dinita, bucuria promovarii

Gratie promovarii Chiajnei, Liga 1 va avea o noua formatie venita de la tara. Seful Concordiei – insusi primarul localitatii ilfovene – vrea sa duca echipa in cupele europene, dupa modelul Notthingham Forest 1978.

Mircea Minea (dreapta) a dorit sa aiba echipa in prima divizie

Dupa Otopeni si Branesti, o alta asezare liliputana a judetului Ilfov vrea sa-si faca simtita prezenta printre echipele din Liga 1. Presedintele Concordiei Chiajna, Mircea Minea, spune ca traiectoria „galben-verzilor” va fi diferita fata de cea a gruparilor susamintite, care au retrogradat dupa primul an in Divizia A. Chiajna vrea in cupele europene. „Avem un proiect ambitios!”, afirma primarul Chiajnei, ales in 2004, acum la al doilea mandat. Minea, presedintele Consiliului de Administratie al Concordiei, indeplineste si functia de „vice” al filialei Ilfov a PNL.

Concordia are tot ce-i trebuie

Jucatorii Concordiei si antrenorul lor fara licenta Pro, Laurentiu Dinita, bucuria promovarii

„Noi nu venim in Liga 1 ca sa ne plimbam. Avem tot ce ne trebuie. Aduceti-va aminte de Nottingham Forest (n.r. a cucerit titlul in Anglia, imediat dupa ce a promovat, 1977-1978) sau de Ariesul Turda (n.r. a cucerit Cupa Romanie in 1961, evoluand in Divizia B). Avem una dintre cele mai tari baze din Romania, cu 7 terenuri de antrenament, cu nocturna, 10 autocare si nu in ultimul rand stadionul si hotelul”, spune Minea.

Ei vor ca Forest!

„Padurarii” din Nottingham, in momentul cucerii titlului din 1978

Notthingham Forest a terminat pe primul loc in English Division One (vechea denumire a Premier League) in 1978, desi abia venise din esalonul secund. Echipa pregatita de legendarul Brian Clough (care reusise aceeasi performanta si cu Derby County in 1972) si cu celebrul Peter Shilton intre buturi, a terminat sezonul la 7 puncte de FC Liverpool, cu Manchester United pe locul 10, iar Chelsea pe locul 16.

„Sunt stelist de cand ma stiu!”

–  Pana sa va ocupati de Concordia Chiajna, cu ce echipa simpatizati?

– Pai, eu am facut fotbal la Steaua, la grupa lui Puiu Creiniceanu. Sunt stelist de cand ma stiu.

– Ati mai mers la meciurile Stelei?

– Normal, am si abonament. Dar nu vreau sa vorbesc despre alte echipe.

– S-a vorbit in ultimele zile ca vreti sa duceti Concordia in Ghencea …

– Eu am zis ca vreau in cupele europene, dar stadionul nostru nu poate gazdui inca asa ceva. Si am zis ca terenul pe care se afla baza din Ghencea a fost al comunei Chiajna si l-a luat Armata. Si de aici colegii dumneavoastra au scos ca ma duc sa joc pe stadionul Steaua.

– O sa mai intariti echipa?

– Normal, vrem jucatori buni. Dar pe mine nu ma intereseaza „bombele”. Transferurile de rasunet sa le faca Gigi Becali si Cristi Borcea. Sa dea ei 2-3 milioane pe jucatori, sa le dea bani la semnatura, prima de vacanta, prima de sorcova, si apoi sa astepte rezultate. Noi avem salarii decente si o prima de obiectiv pe masura performantei.

– Dar de cati bani dispuneti pentru sezonul viitor?

Suficienti. Tot ce pot spune este ca, in afara Cosiliului Local, nu mai baga nimeni bani! Noi am construit baza sportiva, in 4-5 ani si am tinut echipa.

Va fi Concordia supriza campionatului?

Noi vom incerca sa demonstram ca nu am promovat degeaba. Vrem sa facem istorie.

Minea, porumbelul pacii

In Liga 1, primarul Mircea Minea nu vrea sa devina un soi de Marian Iancu. El prefera modelul Marius Stan. „Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Nu ma intereseaza ce fac altii. Nu-mi plac vorbele desarte si grandomania. O sa vedeti ce inseamna Concordia”, afirma primul din Chiajna.

Nu sunt interesati de drepturile TV: „Sa faca ce vor!”

Arena din Chiajna, construita pe banii Consiliului LocalEdilul localitatii cu peste 8.000 de suflete nu este interesat – desi ar trebui sa fie – de faptul ca Mitica Dragomir nu a reusit sa vanda drepturile TV. „Nu ma intereseaza problema asta! Sa faca ce vor! Nici nu stiu ce procent ne revine, pe cuvant! Daca reusesc sa vanda drepturile cu mai mult, cu atat mai bine pentru noi. Chiajna se va descurca oricum. Eu am o singura problema de ridicat. Sunt prea multe echipe in Liga 1. Daca va fi cazul, voi vota pentru 16 echipe in Liga 1, apoi o singura serie in Liga 2 si patru de Liga 3”, precizeaza boss-ul Concordiei.

Da, se implica la echipa!

Mircea Minea nu face scandal, dar tot a preluat ceva din apucaturile patronilor din Liga 1: se implica in alcatuirea echipei si a staff-ului tehnic. ”Concordia va juca doar ofensiv. Nu-mi plac tatonarile. Cea mai buna aparare este atacul. Ati auzi de Antal? A plecat de la noi. Ati auzit de Pena, tot de la noi, si acum sunt campionii Romaniei. Gardos joaca la Steaua si la echipa nationala, iar acum l-am dat si pe Valentin Cretu la Rapid. Jucatori ca acestia crestem noi! Eugen Trica va fi si pe teren si pe banca. Este sufletul echipei. Chiar daca a spus ca se retrage mai are si el sefi. Avem nevoie de experienta lui. Laurentiu Dinita si-a luat licenta PRO si va fi doar pe banca”, afirma Minea.

 

author avatar
Sebastian Stan
842 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger