AcasăRecomandariConcluzia anchetatorilor in cazul Michael Schumacher: Bagat in coma de o pietricica

Concluzia anchetatorilor in cazul Michael Schumacher: Bagat in coma de o pietricica

Parchetul si anchetatorii in cazul accidentului de schi suferit de Michael Schumacher in Alpii francezi au sustinut o conferinta de presa, ieri, la Albertville. Concluzia: normele de marcare a partiilor au fost respectate, schiurile utilizate de german nu au cauzat accidentul, iar acesta schia cu o viteza normala pentru nivelul sau de experienta.

Michael Schumacher era un schior cu experienta

Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, a fost ranit grav intr-un accident de schi la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul a fost operat pana acum de doua ori. Pentru prima data de la producerea evenimentului, procurorii au organizat o conferinta de presa, in cadrul careia au prezentat primele concluzii dupa anchetarea cazului. In primul rand, pozitia Parchetului este cat se poate de clara, la acest dosar s-a muncit serios: „Ancheta este intr-un stadiu avansat, am facut foarte multe audieri ale martorilor, ale medicilor, ale celor care i-au inchiriat lui Schumacher echipamentul de schi, reconstituiri si expertize. Am examinat imaginile inregistrate de camera montata pe casca lui Schumacher”. Din primele cercetari, a devenit sigur motivul producerii accidentului: o pietricica l-a dezechilibrat pe german: „Pe 29 decembrie, Michael cobora pe pista pana la o intersectie intre alte doua piste, a lovit niste jaloane si a iesit in afara pistei amenajate. El face o manevra specifica schiorilor, a mers intre 3-5 metri departare de pista amenajata, a lovit cu schiurile o pietricia, si-a pierdut echilibrul si s-a lovit la cap de o alta piatra, aflata la 8 metri departare de pista amenajata. A fost gasit la 9 metri departare de pista. Am gasit o zgarietura pe partea inferioara a schiului, ceea ce dovedeste ca a lovit o piatra”.
Ca o concluzie separata a anchetatorilor, „pista din statiunea Meribel era bine marcata, pentru a impiedica schiorii sa ajunga in zonele periculoase”, iar „schiurile folosite de Schumacher erau intr-o stare perfecta, nu ele sunt cauza accidentului”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
642 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger