AcasăSPORTComitetul Olimpic a trecut sub Inaltul Patronaj al Casei Regale!

Comitetul Olimpic a trecut sub Inaltul Patronaj al Casei Regale!

Alin Petrache a primit din partea Principesei Margareta distinctia de recunoastere a Inaltului Patronaj al Casei Regale

Cu doar trei luni inainte de deschiderea primei editii a Jocurilor Europene de la Baku, Alin Petrache a reusit sa faca din nou astfel incat sa se vorbeasca la superlativ de sportul romanesc. Pentru ca, incepand din data de 9 martie, Comitetul Olimpic si Sportiv din Romania(COSR) a primit Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Alin Petrache a primit din partea Principesei Margareta distinctia de recunoastere a Inaltului Patronaj al Casei Regale

Este vorba atat despre o recunoastere a valorilor de exceptie promovate pe plan international de sportul romanesc, cel care ramane cel mai bun ambasador al nostru peste hotare, cat si un impuls pentru sportivii care se pregatesc sa atace Europenele de la Baku, avand drept misiune calificarea a cat mai multi competitori la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor.

“O mandrie nationala”

Altetele Lor Regale, Principesa Margareta si principele Radu au plantat un pin in fata Casei Olimpice

La invitatia lui Alin Petache, Casa Olimpica si Muzeul Sportului au fost vizitate de catre Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, care au plantat si un pin pe esplanada din fata cladirii. Iar dupa cum a subliniat presedintele COSR, “ acest teren se numea La Sosea si a fost donat de catre Regele Ferdinand acum 100 de ani pentru a se face sport pe el, ceea ce facem si acum”. La randul sau, inainte de ceremonia de acordare a Inaltului Patronal al Majestatii Sale Regelui Mihai I, Principesa Mostenitoare Margareta a tinut sa felicite COSR , amintind ca “ este o adevarata mandrie nationala si este pacat ca foarte putini oameni vorbesc despre aceste succese ale sportului romanesc”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger