AcasăSPORTComisarii Garzii Financiare au descins la vicecampioana Pandurii

Comisarii Garzii Financiare au descins la vicecampioana Pandurii

Marin Condescu a avut ieri o zi incarcata

Mai multi politisti si comisari ai Garzii Financiare din Gorj au descins, miercuri dimineata, la sediul clubului Pandurii Targu Jiu pentru a verifica o serie de acte financiar-contabile, in baza unei plangeri depuse de catre conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Marin Condescu a avut ieri o zi incarcata

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Gorj, Romina Dochian, institutia are un dosar penal deschis in urma plangerii depuse de catre conducerea CE Oltenia si, in consecinta, sunt facute verificarile de rigoare. Plangerea vizeaza faptul ca sefii Complexului Energetic Oltenia nu ar avea acces la documentele contabile ale clubului, complexul fiind finantatorul principal al echipei de fotbal. Anterior, managerul privat al CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, declarase ca presedintele clubului, Marin Condescu, refuza sa ii puna la dispozitie actele financiar-contabile pe care i le-a solicitat, motiv pentru care a si anuntat ca pe 19 iulie ar urma sa aiba loc o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor, in care va fi votata schimbarea lui Condescu din fruntea clubului.

Descinderile de la club s-au facut in absenta lui Marin Condescu, care miercuri, la Bucuresti, si-a sarbatorit ziua de nastere. Referitor la demersul politistilor, liderul de sindicat a declarat: „Mi se pare un lucru pozitiv. O verificare din partea organelor statului este intotdeauna foarte buna. In ultimele doua saptamani, Laurentiu Ciurel a incercat sa manipuleze opinia publica distragand atentia de la problemele grave cu care se confrunta Complexul Energetic. Din Adunarea Generala a Actionarilor fac parte toti respeonsabilii de institutii, inclusiv ai dansului. Nu este niciun fel de problema la club, nu este absolut nimic din punct de veder al legalitatii, al investitiilor in echipa si in centrele de copii si juniori. Il auzeam spunand ca echipa s-a aflat in acelasi timp in cantonament in Italia si la Ranca. Este normal, pentru ca acest club are o echipa de seniori si mai multe de juniori si copii. Poate sa se afle in 11 locuri diferite in acelasi timp”. Condescu a subliniat ca Pandurii are resurse financiare din vanzarile de jucatori: „Nu cred ca imi vrea locul cineva, se doreste numai sa se distraga atentia de la problemele grave din zona respectiva. Pentru ca intrarea in insolventa a Complexului Energetic lasa fara locuri de munca 10.000 de oameni din societatile care presteaza servicii catre noi si 20.000 care lucreaza direct. Noi avem resurse financiare din vanzarile de jucatori, transferul lui Maxim, al lui Vlad, din abonamente, din drepturi TV, din bilete, toatre ne asigura banii necesari”.

Reprezentanti ai Complexului Energetic Oltenia au anuntat, in mai, ca au dat in judecata clubul Pandurii pentru a recupera 18,8 milioane de lei, suma pe care echipa de fotbal ar fi primit-o in perioada 2009 – 2011 in mod nelegal de la unitati din minerit si energie, cu titlu de finantare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger