AcasăSPORTComedia de la "Casa Fotbalului": Timişoara şi Bistriţa merg la TAS!

Comedia de la „Casa Fotbalului”: Timişoara şi Bistriţa merg la TAS!

Pana ieri, soarta echipelor Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor era decisa: niciuna nu va juca in Liga 1. De ieri, soarta acestora se afla in mainile judecatorilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au pus in practica scenariul "politistul bun, politistul rau" la Comitetul Executiv
Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au pus in practica scenariul "politistul bun, politistul rau" la Comitetul Executiv

Mult asteptata intrunire din 20 iunie a Comitetului Executiv al FRF n-a adus decat confuzie. De fapt, acesta a fost si scopul principalilor artizani din fotbalul romanesc, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. Amandoi au incercat sa salveze Poli Timisoara, primul din postura de „Zanul rau”, iar al doilea din cea de „Zanul bun”. Din capul locul trebuie subliniat un amanunt: salvarea Timisoarei nu putea consta in reprimirea echipei in Liga 1 si, cu atat mai putin, participarea ei in Liga Campionilor. Singura solutie era ca banatenii sa primeasca sansa de a se adresa TAS-ului, si tocmai cu asta s-au ales timisorenii.

Actul I. Cand Sandu se da lovit, iar Mitica se face ca incurca borcanele

Mai intai, Sandu s-a dat lovit, lasand Comitetul pe mana lui Dragomir. Presedintele a invocat existenta unui litigiu cu Marian Iancu si a tras usa dupa el. Prin urmare, membrii Comitetului Executiv FRF  – ramasi pe mana lui „Corleone” – au fost pusi in situatia de a vota (re)primirea Timisoarei (si a Bistritei) in Liga 1. Propunerea s-a aprobat, cu 9 voturi pentru, 2 abtineri si 2 impotriva.

Parodia de la „Casa Fotbalului” trebuia sa contina si accente comice. Exemplu: Marius Stan, care a votat impotriva, a amenintat cu demisia, aratand o hartie prin care 14 cluburi din Liga 1 nu accepta salvarea Timisoarei. Hartia era semnata, printre altii, si de Nicolae Badea (FC Dinamo), numai ca, reprezentatul „cainilor” in Comitetul Executiv, Cristi Borcea, tocmai votase pro Timisoara.

Actul II. Cand Nasu‘ repara ceea ce au vrut, chipurile, sa strice altii

Andrea Traverso a vizitat Bucurestiul cu misiunea de a aproba tot ce spune Viorel Duru

Decizia 9-2 a produs satisfactie la Timisoara si mare zarva la televiziuni, dar euforia banatenilor s-a estompat rapid. Auzind el ce grozavie s-a decis, chipurile, in Comitetul Executiv, „baiatul rau”, Mircea Sandu, a refacut sedinta (intre timp, trei membri plecasera!), motivand faptul ca pastrarea Timisoarei in Liga 1 nu are baza legala. In schimb, Sandu a supus la vot posibilitatea echipelor care nu primesc licenta de a merge la TAS, varianta fiind aprobata in unanimitate: 9-0! Astfel, jocul Sandu-Dragomir a ajuns exact acolo unde trebuia sa ajunga.

Actul III. Cand Timisoara primeste ceea ce voia: cale libera catre TAS!

Hotararea finala a Comitetului Executiv stipuleaza, asadar, ca Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor se pot adresa Tribunalului de la Lausanne cu cererea de a juca in Liga 1. Atentie, Timisoara poate obtine de la TAS dreptul de a evolua in Liga 1, nicidecum in cupele europene. Deocamdata, Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor sunt retrogradate in Liga 2, insa verdictul va fi dat in Elvetia.

Epilog

„Au o luna la dispozitie ca sa rezolve acest diferend la TAS, pana incepe campionatul”, concluzioneaza Mircea Sandu.

Reprezentantul UEFA a venit la Bucuresti in vacanta

In data de 2 iunie, Mircea Sandu anunta ca a cerut celor de UEFA sa vina sa faca un audit pentru cluburile participante in cupele europene, plus Poli Timisoara. Ieri, Andrea Traverso, seful comisiei licentiere din cadrul UEFA, prezent la Bucuresti, a afirmat ca UEFA nu a verificat niciun dosar – nefiind timp pentru asa ceva – dar ca are incredere in „Comisia lui Duru”. Cu alte cuvinte, UEFA n-a facut niciun audit, iar Traverso a traversat Europa degeaba. Oficialul UEFA a anuntat, totusi, ca Poli Timisoara nu are drept sa participe in cupele europene, ceea ce se stia!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger