AcasăRecomandariCM-2018 boicotat si toate echipele excluse din cupele europene!

CM-2018 boicotat si toate echipele excluse din cupele europene!

Razboiul din Ucraina poate cauza probleme Rusiei si in plan sportiv. Uniunea Europeana are pregatite o serie de sanctiuni care merg pana la boicotarea Campionatului Mondial de fotbal din 2018!

La Bruxelles s-au epuizat sanctiunile economice si militare dictate impotriva Rusiei si acum se trece la cele sportive. Cel putin, asta este imaginea pe care o transmit europenilor parlamentarii trimisi sa le reprezinte interesele. Conform „Daily Mail”, UE pregateste o lovitura nemaiintalnita din perioada Razboiului Rece: boicotarea CM de fotbal, din 2018, organizat si gazduit de Federatia Rusa! In anii `80, pe rand, SUA si URSS s-au faultat reciproc la doua editii consecutive ale Jocurilor Olimpice de vara (Moscova 1980 si Los Angeles 1984), din ratiuni politice si mai degraba care tineau de ambitii nationale. La trei decade distanta, Uniunea Europeana este pregatita sa ceara statelor membre acelasi „sacrificiu”: toate echipele nationale de fotbal din UE vor avea interzis sa participe la urmatorul turneu final de Campionat Mondial, scriu jurnalistii englezi. „Sanctiunea ar putea fi anuntata vineri”, este termenul aflat de „Daily Mail”, dar ea va fi ridicata imediat ce Rusia isi retrage trupele „ratacite” prin Ucraina.
Si asta nu este singura masura pregatita de Occident! Cluburile ruse angrenate in prezent in cupele europene vor fi excluse din competitii, si aici vorbim despre Zenit Sankt Petersburg si TSKA Moscova, calificate in grupele Ligii Campionilor, si Dinamo Moscova si Kuban Krasnodar (Liga Europa). In plus, completeaza „Daily Mail”, rusii vor ramane si fara Marele Premiu de Formula 1, de pe circuitul de la Moscova! La urmatoarele aspecte nu par a se fi gandit parlamentarii europeni: FIFA si UEFA nu permit politicului sa se implice in fotbal, cu atat mai putin sa dea ordine, si, nu in ultimul rand, gigantul rus „Gazprom” este sponsor principal al Ligii Campionilor, competitie in care „pompeaza” an de an zeci de milioane de euro!

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger