AcasăSPORTCM 2014: GERMANIA-ARGENTINA 1-0. Germania, noua campioana mondiala!

CM 2014: GERMANIA-ARGENTINA 1-0. Germania, noua campioana mondiala!

CM 2014. Finala extrem de grea pentru Germania, care a reusit sa invinga Argentina cu un gol marcat in prelungiri, in minutul 113, de germanul Mario Gotze, Germania devenind noua campioana mondiala.

 

Dupa 90 de minute de meci pe Maracana, in Rio de Janeiro, si doua prelungiri de cate 15 minute, Mario Gotze a reusit sa aduca trofeul germanilor, cu un gol marcat in minutul 113. Statueta va ramane patru ani in Germania. Astfel, aceasta este a treia oara consecutiv cand trofeul ajunge in Europa.

Germania a cucerit al patrulea sau titlu mondial, dupa cele din 1954 (3-2 cu Ungaria), 1974 (2-1 cu Olanda) si 1990 (1-0 cu Argentina).

Argentina s-a calificat in finala dupa ce a trecut de Olanda, scor 4-2, la loviturile de departajare, in timp ce Germania a invins Brazilia, scor 7-1.

Reprezentativa Argentinei a ajuns in finala Cupei Mondiale dupa 24 de ani, dupa finala pierduta in 1990, tot in fata Germaniei.

Germania-Argentina este ultimul meci al Cupei Mondiale. La finala de duminica seara a Campionatului Mondial de fotbal au participat zeci de lideri ai statelor lumii. De la liderii germani – cancelarul Angela Merkel – care nu a ezitat sa isi arate bucuria atunci cand Gotze a marcat golul decisiv, si presedintele Joachim Gauck, la presedintele ungar, Janos Ader, presedintele rus, Vladimir Putin, lideri din Finlanda, Congo, Uruguay si alte state.

author avatar
Alina Costache
466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger