Clujeni contra napoci

Panin, Peralta si Cristea - "clujeni" chinuindu-se

La inganarea serii cu noaptea, sub Dealul Feleacului, la temperatura cand apa se face bolovan, cele doua echipe ale Clujului, Cefereul si batrana Universitate, s-au luat la tranta cu dorinta de a-si veseli suporterii, veniti, din pacate, cam din doi in doi, multumita acarului feroviar Paszkany – omul cu banii -, care a scumpit pretul biletelor de cinci ori, sperand astfel sa aiba in tribune cat mai putini fani de-ai echipei studentesti.

Panin, Peralta si Cristea - "clujeni" chinuindu-se

Cu toate astea, sustinatorii infofoliti cu fulare in dungi albe si negre, primite anticipat de Mos Nicolae de la bossul Walter, au reusit sa-si faca rost de bilete de voie, cu care s-au strecurat prin tribunele din Gruia, din care au strigat cat i-au tinut bojogii o multime de cuvinte academice amestecate cu altele culese din Anton Pann. Spre nemultumirea acestora, ceferistii i-au luat la alergatura pe studentii-fotbalisti – nu avem date daca vreunul dintre ei poseda carnet de student! – si, fara multa cazna, le-au trantit trei tendere cu carbuni in poarta pazita de simpaticul Popa. Ma uitam la ciocolatiul Sougou, care s-a tot plans de frigul cazut peste plaiurile somesene, ca alerga ca o motoreta cu terbentina in rezervor, aruncand aburi, din pricina frigului, pana si pe urechi! Trebuie sa spunem ca echipa lui Costa s-a manifestat ca o formatie matura, care joaca pragmatic, surprinzandu-si adversarul cu faze bine construite. Universitarii s-au balbait mai toata partida, jucand in asa hal incat ne-au impins la banuiala ca in locul gambelor de fotbalisti au montate proteze ca ale lui Prigoana, tovarasul de ustensile de salubritate al finantatorului studentilor, domnul Walter. Din frumusetea jocului etalat de ceferisti n-a lipsit insa bomboana pe coliva, zaharicala pusa pe graul fiert de portarul Beto, care i-a lasat „la picior” o minge oaspetelui Tony, brunetul in exces inapoindu-i-o cu eleganta in atele agatate de bara portii visinii. Meciul a fost condus de nelipsitul Balaj, care in prima parte a arbitrat „englezeste”, lasandu-i pe combatanti sa-si mai traga cate-o ciocaneala. In schimb, in mitanul doi, fluierarul s-a facut al naibii si s-a pus pe aratat cartonase, de parca uitase ca doar cu putin in urma ii imitase pe arbitrii britanici.

Ar mai fi de aratat ca in minutul 65, in locul lui Weldon (care a inscris primul gol al ceferistilor) a intrat Kapetanos. Grecoteiului i-au trebuit doar doua minute ca sa-l ingenuncheze pe nefericitul Popa. Cu victoria de 3-1 a cefereului din Cluj asupra Universitatii din… Napoca, doctorul Iuliu Muresan isi pregateste bisturiul pentru a „opera” de pe primul loc al clasamentului!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger