AcasăRecomandariClubul Steaua, masina de spalat bani!

Clubul Steaua, masina de spalat bani!

Finantatorul campioanei Romaniei este personajul principal al unui dosar instrumentat de DIICOT Iasi, in care procurorii incearca sa demonstreze ca Gigi Becali a folosit mai multe firme, printre care si „SC FC Steaua Bucuresti SA”, pentru a spala bani negri!

Gigi Becali risca sa mai primeasca o pedeapsa de 15 ani de inchisoare

Urmarit intr-un nou dosar, latifundiarul risca pana la 15 ani de inchisoare, conform Codului Penal in vigoare. Publicatia „Ziarul de Iasi” a scris, ieri, ca Becali este considerat de procurorii DIICOT„liderul unei grupari infractionale specializata in spalare de bani ”, prejudicial adus statului roman ridicandu-se la mai multe milioane de euro! Pe numele omului de afaceri din Pipera s-a inceput deja urmarirea penala pentru constituirea unui astfel de grup infractional organizat. Sursa citata noteaza ca Gigi Becali s-ar fi folosit de aproape toate firmele sale pentru a spala bani negri; Avicola Iasi – Steaua Bucuresti a fost una dintre filierele preferate in aceasta operatiune! De departe, acesta este cel mai puternic dosar instrumentat pana acum de procurorii romani si care-l vizeaza exclusiv pe finantatorul „ros-albastrilor”.

„Metodele de spalare de bani ar fi fost diverse, fiind implicate zeci de firme si persoane din toata tara. Una dintre metode ar fi fost cea a creditarii fictive a unor firme de catre Becali, pentru ca, dupa aceea, acesta sa solicite inapoi si chiar sa obtina respectivele sume virtuale. In raportul Oficiului National de Combatere si Prevenire a Spalarii Banilor s-ar face referire si la clubul de fotbal Steaua, care ar fi fost bagat de Becali in filiera spalarii de bani. Exista informatii chiar ca ar fi fost efectuate tranzactii de bani suspecte intre Steaua si Avicola. De altfel, un alt raport al ONSPSB referitor la Steaua Bucuresti a fost inclus si in «Dosarul Transferurilor», in care mai multe persoane din lumea fotbalului sunt judecate pentru infractiuni de coruptie. In respectivul document se preciza ca exista posibilitatea ca o parte din banii depusi ca aport la clubul Steaua sa provina din infractiuni comise de clanul interlop «Camataru»”, puncteaza „Ziarul de Iasi”.

Gigi Becali are la activ trei condamnari la inchisoare si executa in prezent, la Penitenciarul Poarta Alba,  o pedeapsa de trei ani si jumatate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger