AcasăRecomandariClaudiu Raducanu risca sa ajunga pe „hacienda” vreunui latifundiar mexican

Claudiu Raducanu risca sa ajunga pe „hacienda” vreunui latifundiar mexican

Retinut acum o saptamana de politia mexicana in timp ce sustragea bani dintr-un ATM din Cancun folosind carduri false, Claudiu Raducanu inca nu stie ce se va intampla cu el.

Eliberat marti pe cautiune, fostul fotbalist stelist s-a pomenit aproape concomitent saltat de agentii de la Imigrari si dus la Chetumal (oras aflat la peste 300 de kilometri distanta de Cancun), unde a fost plasat intr-un centru rezervat persoanelor care intra ilegal in Mexic. Regimul de semi-detentie nu are niciun motiv sa-l bucure, din contra, Raducanu se invarte tot intr-un spatiu inchis: cladirea in care sta, anexele si curtea interioara sunt toate supravegheate dintr-un turn de control, iar ofiterii inarmati prezenti aproape la fiecare pas te fac sa te gandesti de doua ori inainte sa incerci vreo evadare. De remarcat si faptul ca geamurile (securizate!) sunt dublate de un grilaj din fier, cu gratii prin care nu ar putea trece nici macar o pasare!
Presa mexicana a scris, joi, ca romanul asteapta sa fie expulzat, o decizie in acest sens urmand a fi luata cat mai curand. Exista, totusi, si un risc pentru Claudiu Raducanu si complicele sau, Gheorghe Papara. Cei doi pot ajunge muncitori la vreo „hacienda” (ferma) din zona, asta fiindca exista obiceiul ca latifundiarii sa inchirieze cu ziua imigranti din centrul de la Chetumal. Cu un an in urma, opt cubanezi prinsi ca au intrat fraudulos in Mexic au muncit la o astfel de ferma inainte sa fie expulzati la Havana.

Operau in mall-ul Malecon Las Americas

Claudiu Raducanu si Gheorghe Papara „lucrau” singuri in Mexic, fara a fi afiliati vreunei organizatii criminale, sustin autoritatile de peste Ocean. Cei doi si-au stabilit cartierul general in Cancun, oras in care au pus ochii pe mall-ul Malecon Las Americas, una dintre atractiile turistice de acolo. Impozantul centru comercial, cu zeci de brand-uri renumite, era mereu plin de turisti straini, astfel ca ATM-urile nu duceau niciodata lipsa de bani. Fix ceea ce cautau Raducanu si Papara, care aveau pregatite 60 de carduri clonate. Politia a anuntat ca, in total, cei doi romani n-au extras din bancomate mai mult de 5.000 de dolari.[nggallery id=532]

author avatar
Laurentiu Teodorescu
610 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger