AcasăRecomandariCineva, persoana importanta, becher, va face o propunere: Piturca, demis peste doua...

Cineva, persoana importanta, becher, va face o propunere: Piturca, demis peste doua saptamani!

Mandatul selectionerului va fi luat in discutie la urmatoarea intrunire a Comitetului Executiv al FRF, programata pentru 17 aprilie, la „Casa Fotbalului”.

Victor Piturca va fi "anchetat" de Comitetul Executiv al FRF

Asteptat sa dea explicatii in fata membrilor C.Ex, cel mai probabil ca Victor Piturca se va eschiva si cu aceasta ocazie. Tocmai pe orgoliul selectionerului mizeaza si Dumitru Dragomir. Din cate se pare, pe 17 aprilie se va lua in calcul inlaturarea lui Piturca de la carma echipei nationale, insa cel care va face propunerea aceasta in Comitetul Executiv nu va fi presedintele LPF; se vorbeste ca misiunea ii revine lui Valeriu Argaseala, reprezentantul clubului Steaua! Rezultatele execrabile, jocul slab al „tricolorilor” si proasta relatie pe care o are staff-ul tehnic cu „vedetele” din lot sunt doar cateva dintre reprosurile ce-i vor fi aduse lui Victor Piturca.

Dumitru Dragomir vrea capul selectionerului

„In mod obligatoriu trebuie sa dea niste explicatii in fata Comitetului Executiv. E normal si firesc sa vina in fata administratiei fotbalului romanesc, sa puna lucrurile pe masa asa cum sunt si sa le analizeze cu bune si rele. E normal sa aflam de ce lucrurile merg prost. Eu nu il chem acolo sa ii spun cum sa joace sau pe cine sa selectioneze”, este mesajul transmis de Dumitru Costin, liderul AFAN si membru al C.Ex.

Gigi Becali nu-i iarta declaratiile antisteliste

Chiar daca declara ca s-a impacat cu Gigi Becali, selectionerul nu se mai bucura de sprijinul latifundiarului. Supararea deputatului are la baza declaratiile facute de Piturca la adresa jucatorilor stelisti, carora le-a contestat si valoarea, si pregatirea sub comanda lui Laurentiu Reghecampf. „Ce mare valoare au ei? Spuneti-mi trei stelisti care au loc oricand la Barcelona, Real sau Manchester?”, sunt doar cateva dintre vorbele care l-au deranjat cumplit pe Becali.

Mircea Sandu, cel mai puternic aliat al lui Piturca

Ruptura definitiva de Mutu

Starul formatiei Ajaccio nu i-a ramas dator selectionerului dupa atacul de miercuri si a raspuns in termeni la fel de duri. „Domnul Piturca spune adevarul in proportie de 70%. Gabi Tamas si Eugen Neagoe au un mare merit ca nu am plecat din cantonament, desi masina venise sa ma ia. Ei m-au convins sa raman. Le-am spus celor de la nationala sa ma cheme la lot doar daca ei cred ca ii pot ajuta, nu sa vin ca rezerva. M-a deranjat cand am intrat cu Olanda la 0-3, nici nu mi s-a spus de ce nu joc. Nu ii cad gradele nimanui daca iti explica de ce nu esti titular. Nu cer asta pentru ca am un mot in frunte, cer asta pentru ca lucrez cu Piturca de 15 ani, pentru ca sunt capitanul echipei si pentru ca sunt privit ca un lider, toti colegii asteapta o reactie de la mine”, a ripostat Mutu.

Mutu si Tamas nu mai sunt agreati de staff-ul nationalei

„Nationala” fara jucatori

Mai mult sau mai putin din vina selectionerului, cativa jucatori din echipa nationala au ales sa nu mai raspunda la viitoarele convocari. Ultimul nume pe lista este cel al fundasului Radu Stefan, de la Lazio Roma; se vorbeste ca si Gabi Tamas si Dorin Goian se vor retrage! Un caz aparte este cel al ex-rapidistului Cristi Sapunaru, titular la Real Zaragoza. Sapunaru nu intra in vederile selectionerului desi este unul dintre cei mai apreciati aparatori de banda dreapta din campionatul spaniol!

Echilibru in Comitetul Executiv

Chiar daca a fost confirmat in functie de presedintele Mircea Sandu, Victor Piturca nu poate sta linistit in cazul unei supuneri la vot in Comitetul Executiv. Grupul pro-Dragomir numara sase persoane, in timp ce restul de sapte s-ar pozitiona de partea „Nasului” Sandu. Oricand se poate rupe echilibrul, in functie de interesele de moment ale membrilor C.Ex.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.838 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger