AcasăSPORTCine va castiga Mondialele din Rusia

Cine va castiga Mondialele din Rusia

Fiind, fara indoiala, una din cele mai puternice echipe care vor participa la competitia din vara aceasta, Brazilia este, matematic vorbind, favorita pentru a lua titlul mondial, potrivit unui studiu al Fundatiei Getulio Vargas din Brazilia. Dar, daca sansele de castig sunt de 21%, sansele de a pierde sunt de 79%, avertizeaza autorii.

Cupa Mondiala la Fotbal 2018 deja bate la usa iar lumea intreaga este nerabdatoare sa vada cea mai buna echipa din lume. Profesorul brazilian Moacyr Alvim a facut in acest sens un studiu in colaborare cu profesorul Paulo Cezar Carvahlo de la Scoala de Matematica aplicata de pe langa Fundatia Getulio Vargas pentru a incerca aflarea in avans a echipei ce va castiga cupa mondiala. Potrivit lui Alvim, studiul a luat in calcul rezultatele meciurilor jucate in ultimii patru ani de cele 32 de echipe care vor participa la Mondialul din Rusia. Capacitatile lor de aparare si atac au fost analizate si au folosit la simularea unor confruntari intre aceste echipe. Concluziile au fost extrase din rezultatele care au aparut cel mai frecvent in aceste simulari. Dintr-un milion de simulari, evident cu ajutorul computerelor, ”am observat ca Brazilia a castigat de 213.000 de ori. Altfel spus, Brazilia a fost pe primul loc in 21% din aceste simulari”, a declarat Alvim.

Spania si Germania, mari favorite

Tot potrivit calculelor matematice, echipa braziliana nu va primi nici un gol in primele trei meciuri si se va clasa prima in grupa E, urmata de Elvetia.In optimile de finala, Brazilia se va confrunta probabil cu Suedia dar va castiga meciul. ”Dar, cand estimam ca Brazilia are 21% sanse sa aduca Cupa Mondiala acasa, asta nu inseamna ca mai degraba va castiga, dimpotriva. Daca sansele de castig sunt 21%, sansele de pierdere sunt de 79%”, a subliniat matematicianul.

Putin si a tras legitimatie de suporter alaturi de presedintele FIFA Gianni Infantino Kremlinul s a laudat ca Mondialele din Rusia vor fi cele mai bune organizate vreodata din istorie

Dupa Brazilia, pe lista de favoriti la titlul mondial se afla echipele Spaniei (13%) si Germaniei (11%), ambele campioane mondiale in 2010 si respectiv 2014. ”Brazilia, Spania , Franta, Germania si Argentina formeaza un grup distinct prin forta colectiva „, spune Moacyr, subliniind in acelasi timp impartialitatea cercetarii si explicand ca ar avea aceleasi rezultate daca ar fi fost facuta intr-o alta tara. CM de Fotbal se vor derula in perioada 14 iunie-15 iulie in 11 orase din Rusia, pe 12 stadioane.

Banca Centrala a Rusiei a emis, cu ocazia Campionatului Mondial, o bancnota de 100 de ruble (1,40 euro). Pentru prima data in istoria emisiilor monetare rusesti, bancnota nu are tiparit portretul unui sef de stat rus. Pe o parte, se poate vedea un copil care priveste la figura emblematica a legendarului portar a nationalei URSS, Lev Iasin. Pe cealalta parte, o minge de fotbal si numele celor 11 orase gazda. Banca Centrala va emite 20 de milioane de astfel de bancnote.

Iniesta a semnat cu Japonia

Comentata in aceste zile si anuntata  pe retelele sociale de fostul capital al Barcelonei, transferul lui Andres Iniesta la clubul japonez Vissel Kobe a fost oficializata ieri. La 34 de ani, starul FC Barcelona a semnat un contract pe trei ani cu Vissel Kobe, club detinut de proprietarul Rakuten, sponsor al FC Barcelona. In urma transferului, un salariu net de 25 de milioane de euro pe sezon este invocat de presa spaniola. Iniesta se va alatura noii sale echipe dupa Cupa Mondiala din Rusia. Iniesta pleaca dupa 22 de ani de la Barcelona, alaturi de care a jucat 647 de meciuri si a cucerit 32 de trofee.

author avatar
Tudor Borcea
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger