AcasăSPORTCine va câștiga „Gheata de Aur” la Euro

Cine va câștiga „Gheata de Aur” la Euro

Europeanul se apropie pe zi ce trece și mai-mai că simțim și noi freamătul din Germania.

Spectacolul este la doar câteva zile distanță, iar cei mai buni jucători de pe continent sunt gata să-și demonstreze valoarea.

În timp ce unele echipe visează doar să iasă din grupe, altele știu că orice altceva în afară de o paradă cu trofeul la mijlocul lunii iulie va fi considerat un eșec.

Așa este și pentru jucători, pe plan individual. Un final de Campionat European, fără a primi Gheata de Aur, poate fi o dramă pentru atacanți precum Mbappe, Kane, sau Ronaldo.

Ne așteaptă, așadar, patru săptămâni de dramă, pline de bucurie și dezamăgiri în egală măsură.

Haideți să vedem favoriții pentru Gheata de Aur a Europeanului.

Kane a mai reușit o dată

Harry Kane este câștigătorul Ghetei de Aur a Europei din acest sezon, cu 44 de goluri în toate competițiile pentru Bayern Munchen și este cel mai bun marcator din toate timpurile al Angliei.

A câștigat Gheata de Aur la Cupa Mondială din 2018 și se întoarce în Germania după cel mai bun sezon al său la echipa de club. În plus, îi are în spate pe Foden și Bellingham, care îl vor pune în valoare cu siguranță.

Mbappe nu are scuze

Kylian Mbappe este un jucător de mare clasă, care face față cu brio marilor competiții. Recordul său din cele trei turnee majore anterioare în tricoul Franței – 16 goluri în 16 meciuri ca titular – demonstrează că presiunea nu îl afectează.

Cu atât mai mult, cu cât francezul este deja transferat la Real Madrid, vine cu moralul ridicat și se poate concentra doar pe spectacol.

Old but gold

Nu avem cum să nu îl includem și pe Cristiano Ronaldo în cursa pentru Gheata de Aur. Portughezul este extrem de ambițioonat să-și demonstreze calitațile și să dea peste nas celor care spun că nu mai poate.

Este probabil cel mai muncitor fotbalist al tuturor timpurilor și, să nu uităm că are în echipă colegi tehnici care îl pot pune în valoare. Pe lângă asta, Portugalia are și noroc de adversari accesibili.

author avatar
Mihail Ioan