AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuCine-i harnic si munceste...

Cine-i harnic si munceste…

Fabregas (stanga), efort pentru castigarea balonului in fata croatului Schildenfeld

Umbla o zicala in vremea comunistilor, care suna cam asa: cine-i harnic si munceste are tot ce vrea, cine-i lenes si chiuleste are… tot asa! In jocurile grupei a treia din Turneul European, cei care au muncit mai mult au avut de castigat drumul spre semifinale, contrazicand ironia proverbului antedecembrist.

Fabregas (stanga), efort pentru castigarea balonului in fata croatului Schildenfeld

La inceputul jocului dintre Spania si Croatia, ibericii i-au pasat pe desprinsii din Iugoslavia de i-au ametit. Alergau saracii baieti ai lui Bilic dupa minge precum iepurii haituiti de gonaci! Spaniolii pasau, pasau, dar nu puteau sa se apropie de poarta lui Pletikosa, din pricina marcajului sufocant al adversarului. Ne si gandeam ca pana la urma meciul se va termina la egalitate. In repriza secunda, alde Iniesta au mai iutit jocul, dar ocaziile clare de gol le-au avut croatii care, in cateva randuri, daca portarul Casillas nu si-ar fi aratat talentul extraordinar, i-ar fi pus la colt pe spanioli. Si nu cred ca ibericii ar mai fi avut puterea de revenire, in conditiile in care defensiva croata era ca un zid de neescaladat. A venit insa clipa aia de luciditate (in minutul 88) a lui Iniesta, care a trimis o pasa geniala spre neastamparatul Navas. Iar acesta, cu o lovitura precisa, a deschis echipei sale drumul spre sferturile competitiei. A fost poate ultima sansa a baietilor condusi de calmul Bosque, fiindca peste doua minute partida si-ar fi dat duhul.  Spaniolii au castigat cu 1-0, dar se poate spune ca echipa croata a fost la inaltime, parasind competitia doar din pricina ca a avut ghinionul sa fie trasa la sorti in aceeasi grupa cu campioana mondiala. Altfel… In al doilea joc al serii, italienii au reusi sa-i infranga pe ambitiosii irlandezi, care au creat multe momente de panica la poarta aparata de Buffon. Broscarii au castigat cu 2-0, dar scorul putea fi mai mare daca arbitrul adus de pe malul Bosforului, Cuneyt Cakir, nu s-ar fi facut, in minutul 34, ca ploua atunci cand St Ledger a jucat volei in propriul careu! Dar Dumnezeu a facut dreptate un minut mai tarziu, cand Cassano i-a umflat plasa portarului Given. Apoi, la spartul targului, in ultimul minut al partidei, ciudatul Balotelli a inscris cel de-al doilea gol. Si asa, italienii sar in barca sferturilor, unde-si asteapta adversarii.

Cat despre zvonul tampit care a parazitat lumea ca spaniolii vor trage un  2-2 cu croatii, din pricini de pariuri, nu putem zice decat ca a fost o facatura, cum se spune, a unor oligofreni.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger