AcasăSPORTCine i-a tras-o lui Ion Craciunescu?!

Cine i-a tras-o lui Ion Craciunescu?!

Ion Craciunescu a fost demis dupa 10 luni in fruntea arbitrilor

Comitetul Executiv al FRF a decis, ieri, demiterea lui Ion Craciunescu din fruntea arbitrajului romanesc. Curios este ca, in aceeasi zi, un cotidian central a publicat, in front page, un articol in care valceanul este suspectat ca ar fi promovat o arbitra in schimbul „unor seri fierbinti in dormitor”.

Ion Craciunescu a fost demis dupa 10 luni in fruntea arbitrilor

Dupa o sedinta fulger a Comitetului Executiv al FRF, Ion Craciunescu a pus capat, ieri, la 62 de ani, celui de al doilea mandat la sefia CCA. „Am fost demis fara niciun motiv. Asa au vrut cluburile din Divizia A si asa s-a hotarat. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv, pur si simplu m-au demis”, a declarat, imediat dupa anuntul mazilirii sale, fostul ecuson FIFA.

Un articolul aparut ieri intr-un ziar central i-a fost fatal sefului CCA

Prin vot secret – noua pentru, unul impotriva si o abtinere – fostul sef de la CCA a fost inlaturat, propunerea venind de la nu mai putin de 13 cluburi din Liga 1. Principalele motive invocate sunt arbitrajele slabe din sezonul trecut, dar si scandalurile de imagine in care Ion Craciunescu ar fi fost implicat in ultima vreme. Extrem de ciudat este faptul ca ultimul taraboi media a fost declasat chiar in ziua in care Comitetul Executiv al FRF urma sa decida daca il da afara sau nu pe seful Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Astfel, ieri, un cotidian central a publicat un material incendiar, in care valceanul este suspectat ca ar fi promovat o arbitra de la esalonul D in schimbul catorva nopti de amor. „Protejata” lui Ion Craciunescu ar fi o anume Alice Despa, din Rasnov, iar dintr-o ampla discutie, purtata de cei doi pe Facebook, ziarul a tras concluzia ca presedintele CCA a promovat-o pe aceasta preferential, asteptand ulterior o „recompensa”.

Dincolo de imprudenta de care fostul mare cavaler al fluierului a dat dovada, purtand un dialog, fara perdea, pe o retea de socializare, este limpede ca ziua aparitiei acestui subiect n-a fost intamplatoare. Gurile rele afirma ca un personaj implicat in fotbal, dar cu multe legaturi in mass-media, ar fi dirijat publicarea acestui material chiar in ziua decapitarii lui Ion Craciunescu, tocmai pentru ca masurile luate de FRF sa devina indreptatite. N-ar fi exclus ca „regizorul” care a pus in scena aceasta piesa sa aiba stranse legaturi cu finantatorul echipei din Ghencea, Gigi Becali, unele voci indicand ca acesta ar fi chiar angajat al latifundiarului, nume marcant in conducerea FC Steaua.

„Bricheta” da foc la CCA!

In ata ordine de idei, pentru inlocuirea lui Ion Craciunescu, Comitetul Executiv l-a propus pe actualul arbitrul Alexandru Deaconu, zis si „Bricheta”, cel care, in primavara lui 2008, oprea un meci Rapid – Steaua in Giulesti, invocand faptul ca a fost lovit in cap de o bricheta. Alexandru Deaconul este finul presedintelui Mircea Sandu si fiul lui Gelu Deaconu, magazinerului de-o viata al FRF. Daca va accepta postul, Deaconu va fi nevoit sa renunte la activitatea de arbitru FIFA. Totodata, Mircea Sandu a fost imputernicit sa gaseasca un manager pentru CCA, pe cit posibil membru al Comisiei de Arbitri UEFA.

author avatar
Sebastian Stan
1.344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger