AcasăSPORTCine este selecționerul “fantomă”, care este aproape de finala Euro, cu Spania

Cine este selecționerul “fantomă”, care este aproape de finala Euro, cu Spania

Povestea lui la seniori începe în decembrie 2022, după plecarea lui Luis Enrique, la sfârșitul Cupei Mondiale din Qatar. Atunci Federația Spaniolă a surprins pe toată lumea numindu-l pe Luis de la Fuente Castillo ca selecționer.

La 63 de ani, acesta a reușit să ducă naționala Spaniei în semifinalele EURO 2024. În cariera sa de antrenor, de la Fuente a ajuns mereu în fazele finale ale competițiilor unde a participat cu echipele de juniori pe care le-a antrenat.

Spania trebuie să învingă Franța în semifinala care va avea loc pe 10 iulie la Munchen, de la ora 22:00, pentru a-și asigura un loc în finala Euro 2024, de unde poate câștiga din nou trofeul european, după o pauză de 12 ani. Sub conducerea lui Luis de la Fuente, „Furia Roja” a impresionat în Germania, ajungând să fie văzută de mulți specialiști drept favorită.

O victorie a Spaniei ar însemna al treilea titlu european pentru Luis de la Fuente, dar primul la seniori.

A câștigat trofee ca jucător la Bilbao, iar la trei ani după retragere, De la Fuente a început cariera de antrenor, pregătind echipe din ligile inferioare ale Spaniei.

A antrenat apoi echipele de juniori ale cluburilor Sevilla și Bilbao, iar cea mai importantă experiență a avut-o la Alaves, între iulie și octombrie 2011, în Segunda Division.

În 2013, Federația Spaniolă a decis să-i încredințeze selecționatele de juniori. După doi ani, a câștigat Campionatul European U19, urmând ca în 2019să devină din nou campion european.

O altă performanță notabilă a fost la Jocurile Olimpice, unde Spania a ajuns în finală, pierzând în fața Braziliei.

Aceste rezultate remarcabile la nivel de juniori i-au determinat pe oficialii Federației să-i ofere postul de selecționer al echipei naționale de seniori. Cu echipa mare, De la Fuente a câștigat Liga Națiunilor și acum se pregătește pentru o nouă semifinală europeană.

author avatar
Mihail Ioan