AcasăSPORTCifrele recomanda Olimpiada de la Londra drept cea mai spectaculoasa din istorie

Cifrele recomanda Olimpiada de la Londra drept cea mai spectaculoasa din istorie

Circa 10.500 de sportivi, din 204 natiuni diferite, se infrunta la Jocurile Olimpice de la Londra pentru 4.700 de medalii puse in joc in 302 competitii. 

Pe langa cele 4.700 de medalii, exista posibilitatea ca participantii sa se bata si pe cele 150.000 de prezervative puse la dispozitia sportivilor sau pe cele 14 milioane de mese ce vor fi servite la cantina din cadrul Satului Olimpic, o cantina ce are in jur de 5.000 de locuri. Desi este cunoscuta drept „Jocurile Olimpice de la Londra”, competitia va fi gazduita de 34 de arene sportive aflate pe intreaga suprafata a Marii Britanii, inclusiv Tara Galilor si Scotia.

8,8 milioane de bilete au fost puse in vanzare, iar spectatorii vor imparti in jur de 10.000 de toalete ecologice, cam cate sunt intr-o tara de marimea Maltei. Circa 600 de kilometri de cabluri vor fi folositi pentru transmisia live a evenimentelor, in timp ce tot pe partea tehnica trebuie precizat ca aparatele foto instalate pentru a surprinde „foto-finisul” din probele de la atletism surprind cam 2.000 de cadre pe secunda.

Nu in ultimul rand trebuie precizat ca cea mai veche competitie sportiva este tirul cu arcul, primul turneu de acest gen fiind inregistrat in 1583.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger