AcasăSPORTChivorchian, urmarit penal de DNA

Chivorchian, urmarit penal de DNA

Chivorchian, urmarit de umbrele trecutului

Fost director executiv la Poli Timisoara si in prezent secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian a fost pus sub acuzare de DNA Timisoara in dosarul finantarii echipei banatene de catre Consiliul Judetean Timis.

Chivorchian, urmarit de umbrele trecutului

Potrivit unui comunicat al DNA, Chivorchian este cercetat penal pentru complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. Acuzatiile care i se aduc fac parte din dosarul finantarii echipei Poli de catre CJ Timis in perioada in care clubul era controlat de Marian Iancu. „In 2008, angajati din cadrul CJ au intreprins cu buna stiinta demersurile necesare pentru alocarea unor sume de bani catre Poli Timisoara (…) Din probele existente la dosar a rezultat faptul ca, dupa aprobarea finantarii, Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infractionala, a prezentat si depus documente false din care rezulta ca sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor salariale ale jucatorilor”, se arata in comunicat.
In baza acestor documente si incalcand legea, au fost acordate clubului Politehnica mai multe sume de bani, totalizand peste un milion de euro, in conditiile in care societatea avea inregistrate restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, dar si catre finantatorul CJ Timis! Astfel, suma de un milion de euro este considerata prejudiciu adus Consiliului Judetean Timis.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger