AcasăSPORTChiuariu, avocatul fotbalului

Chiuariu, avocatul fotbalului

Incurajat de faptul ca a rezolvat diferendul financiar dintre antrenorul spaniol Lopez Caro si finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, fostul Ministru al Justitiei a monopolizat piata litigiilor sportive din Romania.

Tudor Chiuariu are doar 35 de ani

Din septembrie 2010, firma de avocatura a lui Tudor Chiuariu a patruns pe piata diferendelor sportive. Cazul care i-a propulsat ascensiunea a fost cel dintre tehnicianul spaniol Lopez Caro si patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Pentru ca ultimul l-a demis pe Caro, spaniolul a pretins despagubiri un milion de euro, conform unor clauze existente in contract. Litigiul a fost rezolvat, iar fostul ministru al Justitiei (guvernul Tariceanu, aprilie – decembrie 2007) a devenit demn de incredere pentru cei care aveau bani de recuperat din fotbal. Ulterior, Chiuariu (35 de ani) a ajuns sa il reprezinte pe Adrian Porumboiu, vezi actiunea demarata de FC Vaslui, la LPF, privind retrogradarea Rapidului si sanctionarea disciplinara si pecuniara a lui Constantin Zotta, dar si in cea indreptata impotriva lui Mircea Stoenescu, membru al Comisiei de Disciplina, care ar fi trebuit sa judece speta dintre FC Vaslui si Dinamo.

L-a scos liber si pe Sepsi?

Alt caz rezolvat, se pare, de catre firma fostului ministru este cel al fotbalistului Lazlo Sepsi, pe care avocatul l-a reprezentat la TAS intr-un proces cu FC Poli Timisoara. „Laszlo Sepsi este liber de contract. TAS a decis obligarea FC Timisoara la plata restantelor salariale, contravaloarea asigurarii locuintei, plata indemnizatiei de hrana si o parte din cheltuielile de judecata”, a precizat avocatul Tudor Chiuariu. In replica, patronul banatenilor, Marian Iancu, afirma ca Tudor Chiuariu bate campii: „Avocatul lui Sepsi ori e nebun, ori e prost. Nimeni nu poate sa spuna ca Sepsi a fost declarat liber de contract. Eu am vorbit la TAS chiar joi dimineata si jucatorul nu a avut cistig de cauza”, a precizat Iancu.

author avatar
Sebastian Stan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger