AcasăSPORTChitu, invinsa de niste „curve”

Chitu, invinsa de niste „curve”

O tinem din esec in infrangere pana la capitularea finala. Romania este cea mai pacifista delegatie de la Rio, nu bate pe nimeni. Pana si Andreea Chitu a uitat ce inseamna sa castigi, desi a venit la aceste Jocuri din postura de lider mondial al clasamentului feminin de judo. Marea favorita la medalia de aur a incheiat concursul in lacrimi si cu doua lectii primite de la niste adversare nici macar obisnuite cu marea performanta in judo. Italianca Giuffrida s-a calificat prin yuko, iar in recalificari brazilianca Miranda i-a facut ippon cand mai erau 28 de secunde si Chitu se indrepta spre victorie. Culmea, la Londra, cu patru ani in urma, Andreea pierduse in turul 2 tot pe final, dar atunci si mai dramatic, in chiar ultima secunda.

„Parca nu sunt facuta pentru podiumul olimpic. In 2012 am pierdut in ultima secunda, acum pierd cand mai erau 30 de secunde (…) Eu nu pacalesc lupta, sunt genul de luptatoare, nu am rabdare. Asta sunt eu”, a reactionat Chitu la final. Linia pe care a mers Andreea cu explicatiile a fost pastrata si de antrenorul Florin Bercean: „Chitu este capabila sa lupte cu 20 dintre sportivele care sunt aici la Jocurile Olimpice, una dupa alta, si sa castige. Asa este de pregatita. Din pacate, a gresit si a pierdut. Eu nu le invat pe fetele mele sa fie curve pe saltea, sa pacaleasca lupta si sa castige cu orice pret”.

Begu a venit la Rio ca sa aiba de unde pleca

Irina Begu este a 31-a jucatoare a lumii si romanca in care ne puneam sperante pentru ceva rezultate notabile pe tabloul feminin de tenis (pe Simona Halep premiile oferite de COSR nu au convins-o sa participe la Olimpiada). Din pacate, nici Begu n-a fost mai breaza decat celelalte sportive si a pierdut in chiar primul tur, 4-6, 6-3, 3-6 cu Nao Hibino (84 WTA), din Japonia. Si pentru Andreea Mitu a luat sfarsit turneul de simplu, dar ea are scuza ca a jucat impotriva Garbinei Muguruza (2-6, 2-6), locul 4 in lume.

Nu doar romanii se fac de ras la Rio, dar, hei, de cand trebuie sa ne priveasca pe noi ce fac altii?! Totusi, sa aruncam o privire la urmatoarele rezultate: Novaj Djokovici pierde in primul tur (invins de Juan Martin Del Potro), echipa de fotbal a Braziliei n-a scos mai mult de un 0-0 cu Irak, desi pe teren s-au aflat Neymar, Rafinha sau Marquinhos, iar surorile Williams au cedat la dublu in fata cehoaicelor Safarova – Strycova.

author avatar
National
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger