AcasăSPORTChisora, arestat dupa meciul cu Vitali Klitschko

Chisora, arestat dupa meciul cu Vitali Klitschko

Chisora a “muscat” deseori din manusile lui Klitschko

Ucraineanul Vitali Klitschko si-a pastrat centura de campion mondial al greilor, in versiunea WBC, dupa ce l-a invins la decizie pe britanicul Dereck “Del Boy” Chisora intr-un meci care a avut loc sambata, la Munchen.

Chisora a “muscat” deseori din manusile lui Klitschko

Chisora a incercat sa anuleze diferenta de statura (17 centimetri in favoarea ucraineanului) prin atitudinea de “baiat rau”. Britanicul l-a palmuit pe Vitali la cantarul oficial de vineri si l-a scuipat pe Vladimir Klitschko inainte de startul partidei, gesturi care vor duce la o diminuare a bursei sale cu cel putin 100.000 de dolari.

Chisora l-a scuipat pe Vladimir Klitschko

“Zmeu” in afara ringului, Chisora a fost “mielusel” in ring, doar dorinta lui Vitali de a-si impresiona cei 13.000 de fani platitori de bilete facand ca meciul sa nu se termine inainte de limita. Ucraineanul a obtinut victoria la decizie, cei trei arbitrii-judecatori vazandu-l invingator clar (118-110, 118-110, 119-111).

Haye (cu spatele) s-a batut cu antrenorul lui Chisora

Chisora s-a dat in stamba si la conferinta de presa de dupa meci. Provocat de David Haye, compatriotul sau, Dereck a sarit la bataie, dar a fost pus rapid cu botul pe labe.

Haye l-a lovit pe Chisora

Intr-un act de frustrare maxima, “Del Boy” l-a lovit cu o sticla in cap pe Adam Booth, antrenorul lui Haye, si a amenintat ca-l va impusca pe pugilistul londonez, fapte pentru care a fost arestat chiar pe aeroportul din Munchen. Chisora a ajuns dupa gratii alaturi de antrenorul sau, Don Charles, care a fost si el implicat in bataia de la conferinta de presa.

Meci aranjat de dupa gratii

Adam Booth (antrenorul lui Haye)

Chiar daca a fost retinut de politie si risca pana la trei ani de inchisoare pentru vatamare corporala, Chisora ramane in carti pentru centura de campion mondial. Presa internationala marseaza pe ideea ca tot scandalul ar fi avut ca scop promovarea unor meciuri ulterioare.

Chisora a fost potolit cu greu de fortele de ordine

Frank Warren, promoterul lui Chisora, a propus ca cei doi boxeuri britanici sa-si masoare fortele in ring, iar invingatorul sa obtina o noua sansa la centura lui Klitschko. Bernd Boente, reprezentantul fratilor Klitschko, a acceptat ideea astfel ca se vorbeste deja de un meci Chisora – Haye la Londra.

Klitschko, doar a patra decizie

Dereck Chisora trebuie sa se multumeasca cu ideea ca este doar al patrulea boxeur, dupa Shannon Briggs, Kevin Johnson si Timo Hoffman, care a rezistat 36 de minute in fata lui Vitali Klitschko. Ucraineanul a ajuns la 44 de victorii obtinute, din 46 de meciuri disputate la profesionisti, iar 40 dintre succese au fost obtinute prin knock-out. Vitali a terminat inainte de limita boxeuri precum Tomasz Adamek, Chris Arreola, Samuel Peter, Corrie Sanders sau Julius Francis. Doar Lennox Lewis si Chris Byrd au reusit sa-l rapuna pe “Doctor Ironfist” si ambii au facut-o inainte de limita. In schimb, Chisora a ajuns la a treia infrangere din ultimele patru meciuri. Britanicul are 15 victorii din 18 meciuri, dar majoritatea victimelor sale au fost compatrioti.

“Superman” e disponibil pentru Bute

Boxerul canadian Adonis “Superman” Stevenson si-a pastrat centura IBF Intercontinental la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins sambata, prin knock-out in prima repriza, pe americanul Jesus Gonzalez. Partida, disputata la “Centre Bell”, Quebec (Canada), a fost si una eliminatorie. In urma victoriei obtinute, Stevenson a urcat pe locul al doilea in clasamentul IBF de la supermijlocie si are posibilitatea sa-l provoace pe detinatorul centurii mondiale, nimeni altul decat Lucian Bute, campionul roman. De altfel, canadianul si-a manifestat din nou intentia de a urca in ring cu Bute si ar fi dispus sa o faca la sfarsitul lunii aprilie in conditiile in care efortul depus in meciul cu Gonzalez a fost unul minim. Stevenson (34 de ani) are 17 victorii obtinute la profesionisti (14 prin knock-out) si o singura infrangere.

author avatar
Cristi Ionita
1.386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger