AcasăSPORTChinezii sunt acuzati ca se dopeaza!

Chinezii sunt acuzati ca se dopeaza!

Ye Shiven a scos un timp mai bun decat Michel Phelps pe o lungime de bazin

Vizata este Ye Shiven, noua campioana olimpica la natatie in proba de 400 de metri mixt. La doar 16 ani, asiatica si-a umilit concurenta cu rezultatele obtinute, americanii banuind-o ca foloseste substante interzise pentru a-si imbunatati timpii.

Ye Shiven a scos un timp mai bun decat Michel Phelps pe o lungime de bazin

In primele trei zile de concurs la Londra, delegatia chhineza a cucerit noua titluri olimpice, cam deranjant pentru sportivii americani, care au strans „doar” cinci medalii de aur.

Primul atac la adresa asiaticilor l-a dat John Leonard, presedintele executiv al Asociatiei Mondiale a Antrenorilor de Natatie: „Ye Shiven arata ca o super-femeie. Numai ca, din experienta mea, de fiecare data cand cineva arata astfel in natasie, mai tarziu e gasit vinovat pentru dopaj. In concursul de luni, ultimii 100 de metri parcursi de Ye mi-au amintit de vechii inotatori din Germania de Est; si in mod special de o performanta similara obtinuta de o tanara irlandeza la Atlanta, in 1996”. Leonard a facut referire la Michelle de Bruin (campioana olimpica la Olimpiada de la Atlanta, in proba de 400 metri mixt), suspendata patru ani pentru dopaj in 1998.

Luni seara, la doar 16 ani, Ye Shiven a stabilit un nou record mondial in finala de la 400 metri mixt, iar pe ultimii 50 de metri ai bazinului a inotat mai repede decat campionul olimpic Michael Phelps!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger