AcasăSPORTChelsea, distrusa la Torino. Di Matteo a fost dat afara ieri!

Chelsea, distrusa la Torino. Di Matteo a fost dat afara ieri!

Di Matteo a fost inlaturat dupa esecul de la Torino

Managerul Roberto Di Matteo reusea in vara cea mai buna performanta din cariera de antrenor, castigarea Ligii Campionilor cu Chelsea. Ieri, antrenorul a fost dat afara.

Di Matteo a fost inlaturat dupa esecul de la Torino

Pe 19 mai, Chelsea se impunea in finala UCL cu Bayern Munchen si castiga, pentru prima data in istorie, trofeul Ligii Campionilor. Atunci, Roberto Di Matteo, antrenorul de conjunctura al londonezilor, a devenit eroul gruparii de pe „Stamford Bridge”, reusind ce n-au putut Jose Mourinho, Guud Hiddink sau Carlo Ancelotti, trei dintre marii antrenori eviscerati de oligarhul Roman Abramovici.

Peste sase luni, pe 21 noiembrie, Di Matteo a fost inlaturat de la echipa, asta dupa ce londonezii au pierdut, cu 0-3, meciul cu Juventus Torino, si si-a compromis in mare masura calificarea in sferturi. Italianului i s-a reprosat mai degraba evolutia slaba a echipei, Chelsea obtinand cateva succese pe branci in actuala stagiune. Interesant este ca, desi vorbea de aducerea de sange proaspat la echipa, Abramovici este pe punctul de a-l instala in fruntea londonezilor pe Rafa Benitez (52 de ani), fost la CF Valencia, FC Liverpool sau Inter Milano. Spaniolul are avantajul ca este liber de contract, iar Abramovici spera sa-l convinga sa preia echipa ca interimar pana cand va reusi sa aduca unul dintre cei doi antrenori visati, Jose Mourinho sau Josep Guardiola.

author avatar
Cristi Ionita
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger