AcasăSPORTChelsea ar putea rămâne ani de zile fără stadion

Chelsea ar putea rămâne ani de zile fără stadion

Foto: Arne Müseler

Chelsea ar putea să rămână fără stadion pentru șase ani dacă decid să-și renoveze stadionul.

Pentru conducerea clubului, tema stadionului pare fi una foarte importanta. Mai marii lui Chelsea au discutat deja despre renovarea celebrului Stamford Bridge.

Potrivit The Sun, nu este exclusă nici varianta construirii unui alt stadion, ceea ce ar implica costuri enorme. Dacă acest scenariu va fi dus la capăt, șefii lui Chelsea vor scoate din buzunar milioane grele, numai pentru teren.

Chelsea a luat în considerare și o posibilă relocare a stadionului la Earl’s Court, dar se crede că varianta finală va rămâne extinderea, în valoare  de 2 miliarde de lire sterline, a stadionului lor existent, cu o capacitate actuală de 40.341 de locuri.

În România s-ar spune că țara arde, iar baba se piaptănă. Chelsea este abia pe locul 11 în Premier League, dar concentrarea patronilor este în totalitate pe renovarea stadionului.

Au fost deja alocate fonduri pentru reconstrucție, ca parte a achiziției de 4,25 miliarde de lire sterline a clubului de către Todd Boehly și Clearlake Capital, în mai 2022.

Renovarea stadionului presupune mărirea capacității la 60.000 de locuri, ridicându-se astfel la standardele rivalelor din Anglia. Lucrările de modernizare i-ar ține pe „albaștri” departe de casă între 4 și 6 ani.

Astfel, Chelsea ar fi nevoită să-și desfășoare meciurile de acasă, în alte locații. Au fost propuse pentru a găzdui clubul Wembley, Twickenham și Craven Cottage, unde joacă vecinii lor din vestul Londrei, Fulham.

Conform Daily Mail, s-a zvonit că Boehly a purtat deja discuții cu proprietarul lui Fulham, Shahid Khan, despre posibilitatea de a împărți terenul, dar, deși reprezintă cea mai convenabilă mutare la doar o milă distanță, o perioadă la Craven Cottage – cu o capacitate de doar 25.700 de locuri – ar putea determina clubul să piardă venituri importante.

author avatar
Mihail Ioan
705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger