AcasăSPORTCFR si-a tras uruguayan de la Juventus!

CFR si-a tras uruguayan de la Juventus!

Jorge Martinez a jucat cinci ani in Italia (unul la Juventus)

Calificata in grupele UEFA Champions League, CFR Cluj a decis sa incheie perioada de mercato in stil mare. Ardelenii l-au transferat, sub forma de imprumut, pe uruguayanul Jorge Martinez, de la Juventus Torino.

Jorge Martinez a jucat cinci ani in Italia (unul la Juventus)

Mijlocasul de 29 de ani este al treilea si, foarte probabil, ultimul fotbalist achizitionat de CFR Cluj dupa ce ardelenii s-au calificat in grupele UCL. Daca numele ghanezului Adofo Godfred si cel al camerunezului Solomon Enow nu spun mare lucru, Martinez are un CV impresionant pentru Liga 1, chiar daca uruguayanul a fost imprumutat, sezonul trecut, la Cesena.  Crescut de Wanderers Montevideo, Martinez a facut pasul catre Europa in 2007, cand a semnat cu Catania, grupare pentru care a reusit 22 de goluri in 86 de meciuri jucat.

Achizitionat in 2010 de Juventus, pentru 12 milioane de euro, Martinez nu a dat randamentul scontat la „Batrana Doamna”, astfel ca sezonul precedent el a fost imprumutat la modesta Cesena, formatie la care a fost coleg cu Adrian Mutu. Martinez a marcat patru goluri in 18 selectii la nationala Uruguaiului si a ratat Mondialul din 2010 din cauza unei accidentari care i-a produs mari probleme. Pe langa cariera de fotbalist, mijlocasul este si un dansator desavarsit, Martinez avand mari sanse sa-i eclipseze la acest capitol pe Rafael Bastos sau senegalezul Sougou.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger