AcasăSPORTCentrul Nobel pentru Pace a rupt parteneriatul cu FIFA

Centrul Nobel pentru Pace a rupt parteneriatul cu FIFA

Colaborarea dintre FIFA si Centrul Nobel a luat sfarsit

Federatia Internationala de Fotbal si-a exprimat dezamagirea dupa anuntul facut de Centrul Nobel pentru Pace privind ruperea parteneriatului cu FIFA, organizatie aflata in plin scandal de coruptie.

Colaborarea dintre FIFA si Centrul Nobel a luat sfarsit

„FIFA este reticenta sa accepte aceasta abordare unilaterala in privinta unei initiative comune intre comunitatea fotbalului si Centrul Nobel pentru Pace. Aceasta actiune nu intruchipeaza spiritul de fair-play si impiedica promovarea valorilor cheie ale consolidarii pacii si a luptei impotriva discriminarii”, se arata intr-un comunicat FIFA. Cele doua organisme colaborau in cadrul initiativei „Strangeri de mana pentru pace”, promovata in urma cu trei ani de Joseph Blatter, prin care capitanii celor doua echipe rivale se salutau, la fel si arbitrii, inainte si dupa fiecare meci.
Anuntul Centrului Nobel pentru Pace, care nu si-a motivat decizia de a inceta colaborarea cu FIFA, a survenit la trei zile dupa ce Interpolul a suspendat un contract de 20 milioane euro in lupta impotriva trucarii de meciuri. Federatia Internationala de Fotbal este implicata intr-un scandal de coruptie fara precedent declansat de justitia americana, care a pus sub acuzare 14 inalti oficiali ai forului inca prezidat de elvetianul Blatter.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger