AcasăSPORTCel mai monden oligarh al lui Putin, Roman Abramovici, şi-a vândut asul...

Cel mai monden oligarh al lui Putin, Roman Abramovici, şi-a vândut asul din mânecă: a încasat aproape 5 miliarde euro

Abramovici, un miliard darnic cand vine vorba de sport

Oligarhul rus Roman Abramovici a reușit să vândă celebrul club de fotbal Chelsea. Todd Boehly a semnat un acord pentru a cumpăra echipa londoneză pentru 4,68 de miliarde de euro.

Tot ce lipseşte este acordul guvernului britanic şi al Premier League de a ratifica vânzarea.

Banii vor ajunge într-un cont „îngheţat”

Anunţat în ultimele zile drept favorit la preluarea grupării Chelsea, Boehly a investit deja în sport, de vreme ce deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers (MLB) şi Los Angeles Lakers (NBA), din Statele Unite.

Din totalitatea de investiţii ce va fi realizată, 2,5 miliarde lire sterline vor fi alocate cumpărării de acţiuni ale clubului şi această sumă va fi depusă într-un cont bancar britanic blocat cu intenţia de a face o donaţie de sută la sută în acţiuni de caritate, conform deciziei luate de Roman Abramovici.

Acordul guvernului britanic va fi necesar pentru ca aceste fonduri să poată fi transferate în contul bancar blocat”, se mai arată în comunicatul clubului.

Veniturile din vânzarea clubului vor fi depuse într-un cont bancar „înghețat” din Regatul Unit. Abramovici spune că intenția sa este de a dona 100% din acești bani unor cauze caritabile.

Chelsea risca falimentul

Chelsea risca să intre în faliment dacă nu îşi va schimba proprietarul până la sfârşitul acestei luni, când va expira licenţa specială acordată de guvern, conform presei britanice.

Conducerea Premier League are programată viitoarea sa reuniune pe 8 iunie, dată până la care Chelsea are nevoie de o nouă licenţă pentru a putea lua parte la viitorul sezon.

author avatar
Andrei Ștefan
375 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger