AcasăSPORTCel mai bun hocheist roman se da maghiar

Cel mai bun hocheist roman se da maghiar

Becze este golgeterul Romaniei in 2011

Tihamer Becze, cel mai bun component al nationalei de hochei pe gheata a Romaniei, s-a declarat un “mandru locuitor al Tinutului Secuiesc”.

Becze este golgeterul Romaniei in 2011

Hocheistul de 24 de ani, legitimat la SC Miercurea Ciuc, a afirmat, pentru piesa maghiara, ca este surprins de amploarea scandalului iscat pe seama intonarii imnurilor la meciul Romania – Ungaria, scor 4-1. Becze a tinut sa precizeze ca “Echipa Tinutului Secuiesc a batut Ungaria si nu Romania. Romanii nu au nimic in comun cu hocheiul pe gheata”. Becze a afirmat ca spectatorii au avut un comportament normal la meciul de saptamana trecuta: „Am ascultat in liniste imnul Romaniei, fara huiduieli sau injuraturi, iar apoi am cantat impreuna imnul Ungariei si pe cel al Tinutului Secuiesc”. Hocheistul spune ca nu intelege de ce se face atat caz in legatura cu un lucru care se intampla aproape la fiecare meci international disputat la Miercurea Ciuc sau Gheorgheni.

Becze a declarat ca are dubla cetatenie, romano-maghiara, a copilarit la Budapesta si se simte maghiar, la fel ca toti colegii sai din nationala. “Daca noi am refuza, in bloc, convocarile, Romania nu ar fi in stare sa alinieze o echipa care sa nu fie ciuca batailor in Europa” a concluzionat Becze.

author avatar
Cristi Ionita
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger