AcasăSPORTCehii, in culmea fericirii dupa ce au batut Spania in finala Cupei...

Cehii, in culmea fericirii dupa ce au batut Spania in finala Cupei Davis: „Am intrat in istorie!”

Cehia a castigat pentru prima data Cupa Davis

Radek Stepanek (34 de ani) este jucatorul care a adus Cehiei punctul decisiv in finala Cupei Davis cu Spania. Veteranul a sarbatorit succesul de la Praga cu o plimbare de unul singur prin oras.

Cehia a castigat pentru prima data Cupa Davis

Incurajat de fanii cehi din „O2 Arena”, inaintea decisivului cu Nicolas Almagro de duminica seara, castigat cu 6-4, 7-6, 3-6, 6-3, Radek Stepanek a avut puterea sa-i asigure ca totul va fi bine, desi calculele hartiei indicau altceva.

Stepanek l-a batut pe Almagro, in ciuda calculelor hartiei

Cehul a trecut peste diferenta de varsta (sapte ani in favoarea lui Almagro), oboseala acumulata in primele doua zile, diferenta din clasamentul ATP (26 de locuri in favoarea ibericului) si ascendentului moral pe care il avea Almagro (victorios intr-un meci direct disputat la US Open).

Stepanek a adus punctul de care cehii mai aveau nevoie pentru a castiga, cu 3-2, in premiera, finala Cupei Davis. Succesul a fost unul de rasunet pentru gazde, care astfel si-au trecut in cont o tripla istorica, Cehia fiind prima tara care castiga in acelasi an Cupa Hopman (echipe mixte), Cupa Federatiei (echipe feminine) si Cupa Davis (echipe masculine). Imediat dupa festivitatea de premiere, Stepanek a tipat din toti rarunchii „Am intrat in istorie”, dar apoi cehul s-a lasat prada emotiilor si a disparut timp de 90 minute. Presa a dezvaluit, ieri, ca Radek s-a plimbat pe strazile copilariei sale inainte de a face jonctiunea cu colegii sai intr-un club de noapte. Actiunea lui Stepanek aminteste de una similara efectuata de Razvan Lucescu, in 2005, pe vremea cand antrena Rapidul. Tehnicianul a sarbatorit calificarea giulestenilor in grupele Cupei UEFA, dupa 1-1 si 1-0 cu Feyenoord Rotterdam, cu o plimbare efectuata de unul singur pe Podul Grant. Altfel, desi au fost lipsiti de aportul lui Rafael Nadal, omul lor de baza, ibericii au recunoscut suprematia cehilor precizand ca „am pierdut in fata unei echipe agresive, care si-a dorit enorm sa-si faca fanii fericiti, dar iesim cu capul ridicat”.

author avatar
Cristi Ionita
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger