AcasăSPORTCehia confisca Salatiera

Cehia confisca Salatiera

Radek Stepanek este, la 34 de ani, cel mai titrat tenismen ceh

Echipa Cehiei a castigat pentru a doua oara consecutiv Cupa Davis, dupa ce a invins in finala de la Belgrad, cu scorul general de 3-2, formatia Serbiei.

Radek Stepanek este, la 34 de ani, cel mai titrat tenismen ceh

Punctul decisiv pentru cehi a fost adus de Radek Stepanek, care l-a invins cu 6-3, 6-1, 6-1 pe Dusan Lajovici. La 34 de ani, Stepanek este convins ca echipa sa a devenit o legenda: „Imi place sa joc in Cupa Davis, o competitie unica. Dorinta asta dateaza din tinerete, cand am vazut imagini cu echipa Cehoslovaciei din 1980, castigatoare a competitiei. Imaginile alea m-au insotit de-a lungul vietii, iar acum cred ca am reusit sa facem mai bine decat aceasta echipa. Noi am pastrat titlul si am devenit legende. Sper ca vom inspira generatia urmatoare, mai ales ca numai cinci echipe au reusit sa castige Cupa Davis de doua ori la rand”.

Cehul a mai spus ca iubeste sa joace tenis si vrea sa profite de fiecare minut petrecut pe teren: „La inceputul anului, mi-am pus numeroase intrebari, in special daca voi fi in masura sa joc la acest nivel. Daca mi-ar fi spus cineva, la o saptamana dupa interventia chirurgicala la care am fost supus, ca voi castiga meciul decisiv in finala Cupei Davis, i-as fi ras in fata. Dar pasiunea cu care joc ma ajuta sa inving; vreau sa joc tenis cat mai mult, atat timp cat corpul ma va ajuta, atat timp cat ma voi putea mentine la acest nivel”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger