AcasăSPORTCEARTĂ pe creşterea salariului minim. De ce Guvernul şi sindicatele nu ajung...

CEARTĂ pe creşterea salariului minim. De ce Guvernul şi sindicatele nu ajung la un acord. Unde s-au împotmolit

bani

Guvernul transmite sindicatelor și patronatelor că se pregătește să fixeze salariul minim brut pe economie obligatoriu în plată, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 lei, din care 200 lei vor fi scutiți de impozit și contribuții sociale, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

În prezent, este opțional un mecanism de acordare de către angajator a unei sume de 200 de lei scutită de taxe, peste salariul minim.

Patronatele vor „îngheţarea” contribuţiile

Propunerea noastră a fost ca în 2023 salariul sa fie de 3000 de lei cu înghețarea contribuțiilor la 2.550 de lei, așa încât efectiv în mână oamenii să câștige mai mult, respectiv un câștig net de 1963 de lei față de 1800 de lei în propunerea publică pe care am văzut-o, însă neasumată în acest moment de către Guvern, aceea ca salariul minim să fie de 3000 de lei cu 200 de lei scutiți de taxe și impozite„, a spus Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor, care a adăugat:

„Suntem cu toții conștienți că salariul minim trebuie crescut de la 1 ianuarie 2023”.

Sindicatele vor 3.200 lei

Spre deosebire de colegii noștri sindicaliști și de partenerii noștri sociali din patronate, propunerea cu care am venit azi la Guvern a fost de majorare a salariului minim brut garantat în plată la o valoare de cel puțin 3.200 de lei.

Asta am susținut și la mitingul pentru justiție socială din 25 octombrie in fața Guvernului„, a spus Silviu Geană, Confederația Sindicală Națională Meridian.

În toamna anului trecut, Guvernul a aprobat creșterea salariului minim până la 2.550 de lei, măsură care a intrat în vigoare la începutul acestui an.

author avatar
Andrei Ștefan
355 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum ramane cu furtul banilor in ”pandemie”?Caciule vezi ca s-a furat din banii statului. I-ai recuperat?

  2. mai ziaristilor :
    faceti publice veniturile sefilor sindicatelor ( toate):
    PETROM… ( oricum nu a depus vreo declaratie de avere si mai ales … are interese majore in ultima perioada … ( 6700 salarioati din 52000 🙁 )
    Sanitas
    Fratia
    BNS
    atunci veti vedea care sunt interesele , care sunt legaturile politice… Faceti-le publice … sunt deja multiple dovezi … Unele care deja atesta incalacari ale legilor prin implicare politica pe fata !!!
    Si asa NU CRESC SALARIILE iar profiturile explodeaza!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger