AcasăSPORTCea mai clară victorie a României, din ultimii ani: 3-0 cu Norvegia....

Cea mai clară victorie a României, din ultimii ani: 3-0 cu Norvegia. Dar la „masa verde”!

mirel radoiCea mai clară victorie a României, din ultimii ani: 3-0 cu Norvegia. Dar la "masa verde"!

În sfârşit, a venit o mare victorie pentru naţionala României: 3-0 cu Norvegia. Numai că succesul n-a fost obţinut pe teren, ci a fost decis de UEFA din oficiu, după ce nordicii au refuzat deplasarea în ţara noastră, pentru meciul care ar fi trebuit să se dispute duminica trecută, la Bucureşti, în Liga Naţiunilor.

De ce n-au vrut norvegienii să vină la Bucureşti? Poate că jucătorii şi antrenorii ar fi dorit să vină în România, ca să joace cu naţionala condusă de Rădoi, numai că autorităţile din ţara lor le-au interzis să părăsească graniţele, din cauză că a fost descoperit un singur caz de COVID-19 în lotul nordicilor.

Comisia de Disciplină a UEFA a analizat azi meciul anulat dintre România și Norvegia. UEFA a decis că Norvegia va pierde cu 3-0. Federația are cinci zile la dispoziție pentru a solicita justificarea decizie. După aceea, Federația va decide dacă face apel„, se arată în mesajul postat pe contul de Twitter al echipei de fotbal a Norvegiei.

După această victorie, România are şansa urnei a 2-a

În aceste condiţii, România poate termina pe locul 2 dacă bate în Irlanda de Nord şi Austria învinge Norvegia. Dacă Norvegia va câştiga partida cu Austia, atunci noi rămânem pe locul 3, aşa că nu vom retrograda în Liga C.

Victoria cu britanicii este mai importantă pentru că în acest mod putem spera la urcarea în Urna a 2-a valorică la tragerea la sorţi pentru CM2022 din Qatar. Pentru ca acest obiectiv să fie atins trebuie şi ca Serbia să învingă Rusia.

Naţionala Norvegiei nu a putut călători în România, conform regulilor impuse de guvern, şi riscă să piardă cu 3-0 la „masa verde”, conform protocolului UEFA în privinţa cazurilor de COVID-19.

Asta se va întâmpla, dacă se va decide că federaţia norvegiană este vinovată pentru nedisputarea meciului. Ar echivala cu retrogradarea Irlandei de Nord din Liga B înainta meciului cu România, de miercuri„, a publicat şi ziarul „Belfast Telegraph”.

author avatar
Andrei Ștefan
262 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger