AcasăSPORTCe tragedie! Un mare campion a murit la numai 24 de ani,...

Ce tragedie! Un mare campion a murit la numai 24 de ani, după un accident de maşină (VIDEO)

lumanare

Curg lacrimi de suferinţă în lumea sportului. Un mare campion a murit la numai 24 de ani, după un accident de maşină. O altă persoană ar fi fost transportată de urgență la spital.

Tragedia a avut loc duminică, 11 februarie.

A murit Kelvin Kiptum

Kenyanul Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, și antrenorul său, Gervais Hakizimana, au murit după un accident rutier.

Atletul kenyan, în vârstă de 24 de ani, care a câștigat în luna aprilie a anului trecut maratonul de la Londra cu al doilea timp din istorie, 2 ore, 1 minut şi 27 de secunde, ar fi pierdut controlul volanului în timp ce conducea în Kaptagat, în sud-vestul Kenyei, la ora locală 23.00.

Premierul Kenyei, Raila Odinga, a fost printre cei care și-au prezentat omagiile, scriind pe X, fostul Twitter: „Vești devastatoare în timp ce plângem pierderea unui om remarcabil, Kelvin Kiptum, deținător al recordului mondial și simbol al atletismului kenyan. Împreună cu antrenorul său, au decedat în mod tragic într-un accident în această seară. Țara noastră plânge pierderea profundă a unui adevărat erou”.

Cine a fost Kelvin Kiptum?

Sportivul afriacn a stabilit recordul mondial la maratonul de la Chicago, în octombrie, cu un timp de două ore şi 35 de secunde, depăşind astfel marca de 2:01:09 reuşită de conaţionalul său Eliud Kipchoge la Berlin în 2022.

Kiptum spera să devină primul om care să alerge maratonul în mai puţin de două ore în condiţii de cursă la Rotterdam, în aprilie.

 

author avatar
Andrei Ștefan
409 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger