AcasăRecomandariCe Super e Mario si ce Mini a fost Messi!

Ce Super e Mario si ce Mini a fost Messi!

Mijlocasul lui Bayern Munchen le-a aratat tuturor ca merita sa continue ca titular la acest turneu final chiar si dupa meciurile din faza grupelor.

Gotze exulta dupa golul marcat Argentinei

Intreaga planeta a fost conectata la duelul de pe „Maracana”, in speranta ca Lionel Messi isi va arata, in sfarsit, geniul fotbalistic care i-a adus comparatia cu Diego Armando Maradona. N-a fost sa fie, peste un miliard de telespectatori descoperind stapanirea de sine si executia magnifica a neamtului Mario Gotze. „SuperMario” l-a facut Mini pe Messi si a pus capat o data pentru totdeauna (sa speram!) polemicilor legate de „cine este cel mai mare jucator din istorie”! In niciun caz, Messi!

Executie invatata de la Marcel Raducanu

Presa germana l-a ridicat in slavi pe Mario Gotze, dar nu l-a uitat nici pe omul care i-a predat primele lectii starului de la Bayern. Este vorba despre romanul Marcel Raducanu, inca o legenda in special printre microbistii din bazinul Ruhr. Pe cand avea doar 11 ani, Mario a venit la scoala de fotbal a fostului stelist si, impreuna cu fratele sau, Fabian, a invatat cum ABC-ul: preluare, dribling, sut. „Se vedea de atunci ca avea o inteligenta in joc aparte. Stia si cu mingea, astea le ai de la Dumnezeu. Am lucrat cu el mult la tehnica individuala, dupa care a plecat la Borussia Dortmund si nu l-au mai lasat sa vina la mine. Asa s-a intamplat cu mai multi fotbalisti, care au plecat de la mine la Dortmund. Pot sa spun ca eu l-am facut fotbalist mare”, si-a amintit Marcel Raducanu despre cel care are 10 goluri marcate in 34 de partide pentru reprezentativa Germaniei.

Messi, un turneu final mediocru si o evolutie jenanta in finala

Trebuia sa fie „mondialul” sau, turneul la finalul caruia ar fi spulberat toate recordurile si clasamentele statisticienilor, insa Leo Messi a fost neschimbat si in finala Germania – Argentina.

Bagat la mijloc de nemti, Messi a fost facut disparut de „magicienii” lui Low

La fel de palid ca-n fazele eliminatorii, fara chef de fotbal si chiar usor distrat, daca ne luam dupa zambetul strengaresc afisat la finalul intalnirii, cand toti coechipierii erau prabusiti pe gazon, cu lacrimi in ochi. Plangeau pentru finala pierduta, dar si pentru ca superstarul Messi, arma secreta pe care se baza intre poporul argentinian, s-a defectat. Nici nu putea fi altfel, de vreme ce „Leo” a fost cel mai lenes jucator al partidei: doar doua recuperari, nicio alunecare, numai 28 de pase (pana si portarul german Manuel Neuer a pasat mai mult, de 42 de ori!) si 10,7 kilometri alergati in 120 de minute. „Doream sa castigam Cupa Mondiala pentru toti oamenii din Argentina, insa nu am reusit sa facem acest lucru. Am incercat totul, numai ca de data aceasta n-am mai avut sansa. Acum trebuie sa privim spre viitor. Este trist sa termini astfel. Cred ca meritam un pic mai mult trofeul decat Germania”, a comentat vedeta Barcelonei imediat dupa incheierea partidei.

In intreaga istorie a Cupei Mondiale, vedeta unei nationale n-a evoluat atat de sters intr-o finala precum a facut-o Lionel Messi cu Germania. De remarcat ca a vomat si la acest meci, alimentand suspiciunile legate de medicamentatia pe care o foloseste.

„Nu merita «Balonul de Aur»”

FIFA si sponsorii principali l-au desemnat pe Lionel Messi „cel mai bun jucator al Campionatului Mondial”, premiu nemeritat obtinut de argentinian. Pana si Diego Armando Maradona s-a amuzat pe seama acestui trofeu acordat conationalului sau: „Il iubesc pe Leo si i-as da si luna de pe cer, daca ar fi posibil, dar e nedrept sa-i dai lui premiul pentru cel mai bun fotbalist al turneului. Nu l-a meritat! Acest premiu e fructul marketingului si mi se pare nelalocul lui. L-as fi premiat pe James Rodriguez in locul lui Messi”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger