AcasăSPORTCe şanse are Simona Halep să scape de acuzele de dopaj. La...

Ce şanse are Simona Halep să scape de acuzele de dopaj. La ce soluţii poate apela

simona halepCe şanse are Simona Halep să scape de acuzele de dopaj. La ce tertipuri poate apela

Gabriela Andreiașu, șefa ANAD, a precizat că știa încă de câteva zile de suspendarea provizorie a lui Halep. Oficialul crede că ar putea fi vorba de o scăpare a medicilor care au tratat-o în timpul numeroaselor probleme de sănătate pe care le-a avut în ultima vreme.

Halep și-a schimbat recent tot staff-ul, inclusiv cel medical.

Ce paşi va urma Simona Halep?

Conform şefei ANAD, Simona Halep poate fie să conteste decizia, fie să spună că a consumat această substanță, ceea ce-i aduce automat o reducere a pedepsei, dar în niciun caz, la nivelul ei de pregătire, scuza că nu a știut sau că nu cunoștea lipsa cu substanțe interzise nu este un argument care să o ajute.

Dacă există o prescripție medicală, sportivul trebuie să verifice acele medicamente. Dacă ele sunt interzise și nu există un alt tratament alternativ permis, care să aibă același efect terapeutic, atunci sportivul trebuie să parcurgă o altă procedură.

Are dreptul să solicite o scutire de uz terapeutic, în funcție de diagnosticul pe care îl primește. 99% din aceste decizii au fost aprobate și sportivii și-au putut face tratamentele”, a spus Gabriela Andreiașu.

Era obligaţia Simonei să se intereseze

Directorul ANAD a atras atenţia că sportivul este obligat să se intereseze cu atenție despre toate medicamentele, pentru a nu ajunge la situații de dopaj și de pierdere a dreptului de a mai participa la competiții pentru o lungă perioadă.

Înțeleg că Simona nu știe cum a ajuns medicamentul în corpul ei, iar pe noi nu ne-a mai intrebat de peste un an de aceste tratamente. David Popovici ne sună la orice oră, mulți sportivi ne sună în continuare. Poate s-a consultat cu specialiștii internaționali, nu știm.

Noi avem pe site toate listele cu aceste medicamente și pot fi căutate oricând”, a precizat directorul Agenției Naționale Anti-Doping.

Halep poate arunca vina pe altcineva

Mai întâi, sportiva noastră va fi nevoită să demonstreze că a ingerat substanța în mod accidental, fie în necunoștință de cauză, fie ca urmare a contaminării unui produs, dar și că nu putea să prevadă că substanța respectivă ar fi putut să ajungă în corp.

Simona Halep va ataca decizia la un tribunal independent și, mai ales, va presa pentru a nu i se reține și intenția în acest caz. După ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat, Simona Halep riscă o suspendare de până la 4 ani din tenis, dacă se va demonstra că este vinovată.

Directorul Agenției Naționale Anti-Doping a explicat și ce s-ar putea schimba în cazul Simonei Halep dacă se dovedește că o anumită persoană i-ar fi spus că poate folosi Roxadustat fără probleme, iar acesta ar fi avut încredere că totul este în regulă, fără să mai verifice.

Se poate ca cineva să-i fi spus „poți să folosești” și atât, iar ea să fi avut încredere în acea persoană și să-l fi folosit.

Persoana aceea poate fi acuzată, la rândul său, de complicitate la încălcarea reglementărilor antidoping, pentru că a instigat-o să folosească ceva interzis și poate să fie suspendată între 2 și 4 ani. Pentru Simona, poate fi o posibilitate de reducere a pedepsei pe lipsa vinovăției.

Dacă nu contestă decizia, Simona poate, în acest moment, să recunoască. În acest caz, i se reduce un an, rămâne cu trei de suspendare, însă în această perioadă, ea nu mai poate beneficia de o altă reducere.

În toată această perioadă de suspendare, sportivii sunt obligați să păstreze colaborarea cu agenția, în tot felul de spețe, practic, ei nu mai pot refuza această colaborare. În cazul în care refuză, se dezgheață acea perioadă de reducere, se adaugă perioadei inițiale și face toată perioada care a fost stabilită inițial”, a mai zis Gabriela Andreiașu, șefa ANAD.

author avatar
Andrei Ștefan
649 afisari

15 COMENTARII

  1. Poate spune ca a fost o tampita cand a luat 40.000 euro de la Valeriu Gheotrghita sa se lase filmata cand si-a facut injectiile pfizer care-i produc cheaguri si nu i se mai oxigeneaza sangele asa ca ia medicamente.

    • A fost doar cum a fătat-o mă-sa. A fost naturală.
      Iar acum culege ce a semănat.

      ÎI PLÂNGE CAREVA DE MILĂ?

    • ZIARE.COM A TERFELIT-O PE SIMONA HLEP IN CINZECI DE ARTICOLE . ALTCEVA NU STIU SA MAI PUBLICE SI SE SAU NEVINOVATI . TRAIESC DIN NECAZURILE ALTORA

      HIENELE DE FALSI JURNALISTI DE PE ZIARE.COM , SUNT NISTE JEGURI IMUNDE CE SE HRANESC DIN SUFERINTELE , NECAZURILE SI NENOROCIRILE ALTORA
      ACESTI VIERMI DE KAKAT CE MISUNA PE SITE-UL ZIARE.COM SUNT GUNOAIELE SI DEJECTIA SOCIETATII , ULTIMII ANALFABETI CE IMPUT VIATA ROMANILOR CE S-AU SATURAT DE PROPAGANDA LOR INFECTA DE TIP COMUNIST
      AFARA CU ACEST JEG DIN PRESA ROMANEASCA
      ZIARE.COM VIERMI DE KLOSET

  2. Are destui bani ,iar un avocat o scapa de rahatul in care a intrat ,nu-i mai plangeti de mila .

    • Șobolane, o scapă avocatul de boală? Și nici de sancțiune nu o va scăpa. Trebuie dat și câte un exemplu. Și ce exemplu mai bun poate fi decât o machidoancă cu rânză?
      Cât despre milă, nu-i plânge nimeni!

  3. Cesi mai rupea camasa de pe ea in 2016 cerea sa nu mai fie primita sarapova la turnee pt .ca aluat tot asa un medicament .Degeaba isi face cruce dupa meci cel de sus nui ajuta pe mincinosi cel putin 2 ani .

    • popică, ăla de-l pomenești tu, de e băiat salon, nu trebuie să-i mai ajute pe mincinoși în veci.

  4. Cine a săpat o??? Sau cine I a făcut raul ca dacă era una ridicata pe improvizatii cadea de mult nu ajunge la vaf.

    • Foarte pertinenta observatia ta. Inclin sa cred ca a fost lucrata, evenimentele din viata personala au facut-o sa lase putin garda jos si dusmanii au fost avertizati si au facut lucrarea.

  5. Interesant regulament asta din tenis. Sportivii trebuie deci sa posede nu doar aptitudini sportive ci si vaste cunostinte de farmacologie si chimie, sa cunoasca toate denumirile chimicalelor folosite pentru dopaj si sa verifice compozitia medicamentelor pe care le foloseste, pentru ca este posibil ca prospectul sa nu mentioneze anumite substante, se mai pot strecura si substante nementionate in prospect. Ma intreb atunci cand se mai antreneaza si cand mai joaca pe teren sportivii care sunt obligati de regulament sa verifice personal tot ceea ce ingurgiteaza. Acel sportiv mai este sportiv, sau este chimist si farmacist? Ar trebui in conditiile acestui regulament ca tenisul sa devina sportul exclusiv al farmacistili¡or, chimistilor farmaceutici si expertilor in dopajul sportiv.

  6. Bravo, tu haplea, sa ne prinzi pe toti de karici, tu zgripturoaika ordinara, se pare ca ti-au dat sah-mat toti mafiotii aia batrani din Occidentul acela ateu, decadent si kurkubeist 🙂 Degeaba ai facut tu tot timpul in 2 ani de plandemie virtue-signalling catre ei, tot au fost cativa care iti vor mai purta sambetele 🙂 Sa speram ca acum chiar te vor pensiona fortat la nici 30 de anisori, sa iti creasca capul mare, tu haplea 🙂 Ha ha ha 🙂 Si nu uita sa ii arati si degetul mijlociu la cele 2 surori de negrese de Williams, sigur au facut si ele ceva 🙂 Ha ha ha 🙂 Sa te vedem in curand la stana, la marele Jiji Fekali, zis si Trogloditul lui Dumnezeu 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger