AcasăSPORTCe reprezintă pelerina cu care Messi a fost îmbrăcat de emirul Qatarului,...

Ce reprezintă pelerina cu care Messi a fost îmbrăcat de emirul Qatarului, după finala Cupei Mondiale 2022

Ce reprezintă pelerina cu care Messi a fost îmbrăcat de emirul Qatarului, după finala Cupei Mondiale 2022

Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2022, dar, imediat după finală, au început controversele. După ce a primit de medalia de aur, argentinianul aștepta să ridice trofeul și să se bucure alături de coechipierii săi, însă înainte a fost protagonistul unui moment inedit.

Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, l-a îmbrăcat cu o mantie, episod care a generat multe critici și nemulțumiri, mulți susținând că Leo Messi nu ar fi trebuit să accepte așa ceva.

Ce simbolistică are Bisht?

Această mantie este o ţinută tradiţională şi prestigioasă în lumea arabă, în special în Arabia Saudită. Folosită pentru evenimente majore, această pelerină simbolizează bogăţia şi regalitatea. Roba este purtată la ocazii speciale, precum nunți sau diferite sărbători musulmane

„Bisht-ul are mânecă pe ambele părţi”, spune un localnic. Cum se îmbracă? Aprijinindu-l pe umeri, apoi introducând mâna dreaptă prin mânecă şi lăsând mâna stângă liberă, pentru a putea bate ciucurii.

”Este pur și simplu fantastic. Am știut că Dumnezeu îmi va da mie Cupa, eram sigur! E o mare bucurie pentru noi. Aveam acest vis măreț de mult timp, voiam să-mi închei cariera cu o Cupă Mondială. Nu pot cere mai mult decât atât”, a spus Messi la finalul meciului.

author avatar
Andrei Ștefan
580 afisari

6 COMENTARII

  1. Chiar daca le puneau arabetii la loc, daca eram seful Adidas, ii taiam trei zerouri din contract de la faza asta.

    • Pai n’ai citit? „Această mantie este o ţinută tradiţională şi prestigioasă în lumea arabă, în special în Arabia Saudită. Folosită pentru evenimente majore, această pelerină simbolizează bogăţia şi regalitatea.” A fost un eveniment major si este un semn de apreciere al emirului! Ce’ai fi vrut sa faca emirul? Sa’i dea o .. trotineta?

  2. Draga Messi,
    Ai inbulinat-o pt ca nu aveti negri in echipa. O sa iti ia astia si mantia si cupa pt ca nu indeplinitzi planul la colorati. Uite la Franta ,statele unite ale africii . Asta echipa,valoare tataie….. ca Franta nu mai e Franta dar e ditamai exemplu de globalism. Ea trebuia sa primeasca cupa pt ca are indeplinit planul la corectitudine politica.
    Asta conteaza ,nu performanta in joc. Unde credeti ca va aflati ? Hah?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger