AcasăSPORTCe legaturi are Borcea cu mafiotul Al Capone

Ce legaturi are Borcea cu mafiotul Al Capone

Cristi Borcea afiseaza un aer misterios

Actionarul dinamovist a primit licenta de functionare pentru restaurantul „La Vendetta” in octombrie 2010. Localul de pe „Hollywood Blvd” din Miami l-a atras deoarece era vopsit in alb si rosu.

Cristi Borcea afiseaza un aer misterios

In octombrie 2010, Cristi Borcea primea raspuns pozitiv din partea autoritatilor americane ale statului Florida la cererea sa de infiintare a unei LLC („Limited Liability Company”), varianta de peste Ocean a SRL-ului romanesc. Licenta cu numarul SEA1614808, care expira la 1 decembrie 2012, a fost atribuita firmei „Capone Star”, nume deloc intamplator ales de finul lui Gigi Becali. Borcea nu numai ca stia in ce afacere doreste sa se bage, dar avea ales si restaurantul pe care urma sa-l cumpere: „Rainbo Cafe”, local vestit in Miami si imprejurimi mai cu seama prin asocierea cu numele lui Al Capone, faimosul mafiot din perioada interbelica.

„La Vendetta” lui Borcea

Al Capone, temutul mafiot american

Ca o aroganta facuta, parca, dusmanilor, dar si dorind sa ramana cu parfumul anilor ’30, Cristi Borcea a dat numele restaurantului „La Vendetta”. Surse demne de incredere afirma ca, in realitate, sotul Alinei Vidican n-a ales tocmai la intamplare. Inainte de a-l cumpara, pe peretii localui tronau imagini dinainte de cel de-al doilea razboi mondial, cand marele sef mafiot din Chicago lua masa la „Rainbo Cafe”.

Nu l-a vopsit el in alb si rosu!

Localul era vopsit in alb si rosu inainte de a-l cumpara dinamovistul

Desi in tara s-a spus ca Borcea si-ar fi zugravit localul in nuante de alb si rosu, „National” va poate dezvalui ca, de fapt, restaurantul era deja vopsit in culorile atat de dragi actionarului dinamovist inainte de achizitie. Mai mult, si daca si-ar fi dorit sa modifice nuantele, legea nu i-ar fi permis sa faca asta, deoarece in statul Florida este necesara aprobarea Consiliului Local al orasului din care faci parte pentru modificarea aspectului cladirilor.

Asa arata restaurantul lui Borcea in anii 30!

La „Rainbo Grill”, numele sub care Jesse Wellons a deschis acest local la inceputul anilor ’30, exista si un salon privat rezervat jucatorilor impatimiti de poker si rummy.

 

Restaurantul in vremea Prohibitie

Pentru locuitorii din Miami, „Rainbo Cafe” este sinonim cu binecunoscutul „Capsa” din Bucuresti. Un loc frecventat de toate mediile sociale, de la politicieni si serifi si pana la liderii temuti ai orasului, asa era descris restaurantul in „Miami Daily” in anii ’30. Fratii Wellons inaugurasera doua localuri „gemene”, unul in Fayetteville (Carolina de Nord) si altul in Hollywood, Florida, ultimul fiind cel cumparat in urma cu cateva luni chiar de Cristi Borcea. Despre Jesse Wellons, proprietarul „Rainbo Grill” (primul nume al barului), presa vremii scria ca era implicat in afacerile derulate de Mafie. De altfel, in noiembrie 1940, acesta a fost anchetat si trimis in fata unui complet de judecata sub acuzatia ca a incalcat Legea Prohibitiei, instaurata cu doua decade inainte si care interzicea „producerea, comercializarea si transportul de bauturi alcoolice”. Legea fusese abolita in 1933, dar in alte state din Sud, ea inca mai actiona. Agentii FBI care s-au ocupat de caz au descoperit ca „Rainbo Grill” era aprovizionat de Mafie si cu aparate de jocuri mecanice („slot machines”), si ele aflate pe lista neagra intocmita de autoritati. Din documentele depuse la dosar reiese ca Jesse Wellons scotea un profit anual de 60.000 de dolari si avea peste 50 de angajati.

Salon privat pentru jucatorii de poker

 

Steaua in sase colturi, gravata pe tavanul localului in anii '30

Sase baruri au fost inchise de judecatorul George W.Tedder acum mai bine de 70 de ani: The Farm, Club Boheme, Chrest’s, David’s Place, Hollywood and the log cabin si Rainbo Grill. Dintre acestea, doar actualul restaurant detinut de Borcea avea si salon privat rezervat impatimitilor jucatori de poker. In weekend, noptile erau albe, unul dintre clientii fideli ai localului fiind Al Capone. „Miami Daily” scria pe 28 noiembrie 1940 ca insusi seriful Walter R.Clark venea la „Rainbo Grill” si lua parte la petrecerile mafiotilor.

„Curcubeu” fara o litera

"Miami Daily" facea publica ancheta FBI legata de "Rainbo Grill"

Initial, localul lui Jesse Wellons trebuia sa se cheme, firesc, „Rainbow Grill”, insa proprietarul a decis sa renunte la ultima litera, dintr-un motiv simplu: „Rainbo” fara „w” era un semn de recunoastere pentru clientii din afara Floridei ca, in acel bar, Prohibitia nu se aplica! In Miami si imprejurimi, existau atunci numeroase restaurante care aveau cuvantul „rainbow” in denumire.

Al Capone venea aici pentru friptura de porc

De fiecare data cand avea drum in Sud, Capone isi facea timp pentru a lua masa la „Rainbo Grill”. Meniul comandat de fiecare de data de temutul mafiot din Chicago cuprindea o friptura de porc cu piure de cartofi, salata de legume si bere.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.221 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stefan Banica,unic ca stil si interpretere ca si tatal sau!Ceva deosebit ce ne face sa uitam pt.un moment”viata din Romania.BRAVO!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger