AcasăSPORTCe fac fetele lui Hagi, Ilie si popescu la repetitiile de la...

Ce fac fetele lui Hagi, Ilie si popescu la repetitiile de la teatru

Kira Hagi, Milana Ilie si Maria Popescu urca pe scena fara trac, la fel cum celebri lor tati au cucerit lumea fotbalului jucand la cel mai inalt nivel.

Afisul spectacolului din 4 iunie, de la Teatrul National

Cand te numesti Gica Hagi, Gica Popescu sau Adrian Ilie este greu sa treci neobservat, de numele acestora legandu-se unele dintre cele mai mari performante ale fotbalului romanesc. Cand urmasii sunt baieti, totul pare mai usor, prima lor optiune fiind aceea sa incerce sa-si depaseasca parinti pe terenul de joc. Ianis Hagi a imbratisat deja aceasta cariera si tatal sau ii urmareste cariera pas cu pas. Fetele fostilor mari campioni au ales, insa, sa intre altfel in viata publica, iar mamele lor le-au descoperit pasiunea pentru teatru de la o varsta frageda.

Kira a lui Gica, regizor la 12 ani

Kira, Milana si Maria, pe scena

Cu doi ani in urma, Kira Hagi (14 ani), Milana Ilie (10 ani) si Maria Popescu (10 ani) au hotarat ca vacanta de vara sa o petreasca intr-un mod aparte. Astfel, fetita lui Hagi – indragostita de regie – le-a propus celor mai bune prietene sa faca impreuna un film. „Printesele” si-au luat inima in dinti si le-au prezentat mamelor produsul finit. Dupa o scurta deliberare, s-a decis: va fi cautata o profesoara care sa vada daca fetele au cu adevarat talent, un talent care trebuie exploatat. Dupa mai multe incercari, sotiile fostilor mari fotbalisti s-au oprit la domnisoara Radita Rosu, artista la Teatrul de Comedie din Bucuresti.

Mai intai a fost „Fetita cu chibriturile”

Dupa ce au cucerit inimile microbistilor, Ilie, Hagi si Popescu joaca rolurile spectatorilor

A urmat o scurta evaluare, iar Radita Rosu a acceptat provocarea de a lucra cu odraslele lui Hagi, Popescu si Ilie. Parintii fetelor au initiat proiectul si au urmarit indeaproape evolutia acestuia. In primul an, profesoara Rosu si-a propus sa obisnuiasca frumoasele printese cu scena si nu mica i-a fost uimirea sa vada ca micutele actrite par nascute acolo. „M-a impresionat capacitatea lor de a memora si de a asculta tot ce le spun. Kira, care este mai mare ca Milana si Maria, si-a intrat imediat in rol si, cu fiecare repetitie, acumula la fel de mult precum un actor profesionist. In primul an mi-am propus ceva usor si am incercat «Fetita cu chibriturile», povesteste profesoara fetitelor despre piesa lui Hans Christian Andersen, fiind pusa in scena, la Sala Dalles, in luna decembrie 2010.

O prestatie fara greseala!

Sotii Popescu, felicitati de directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita

In acest an, pe data de 4 iunie, la Sala Noua a Teatrului de Comedie, in scenariul si regia Raditei Rosu, cele trei gratii au pus in scena „Noi vrem Schakespeare”. O piesa de 45 de minute, in care fetitele celor trei mari jucatori care ne incantau la Campionatul Mondial din 1998 au trecut de la Julieta sau Hamlet, la Heria, Helena sau Hermia. „O prestatie fara greseala, pentru trei copiii care s-au indragostit de Schakespeare. Toata lumea mi-a spus ca poate e prea mult pentru ele, dar pana la urma a fost un succes. Nu e usor nici pentru un actor consacrat sa schimbe mai multe pesonaje, dar fetele s-au descurcat de minune. Ne-am pregatit aproximativ trei luni, cu un program de trei ore pe saptamana”, ne-a declarat regizoarea specatcolului.

Fetele nu isi neglijeaza scoala

Profesoara micilor vedete crede ca toate cele trei fetite au talent si pot face fata in lumea teatrului sau a filmului, dar totul depinde doar de ele. „Nu sunt genul de copii carora sa le impui ce sa faca. Ele si-au dorit enorm sa ajunga aici si acum vor sa vada daca este pentru ele. Eu zic ca pot face fata. Nu isi neglijeaza scoala, fiind constiente ca acest lucru le ajuta in viata. Nu e singurul curs pe care il fac. Urmeaza scrima, pian sau inot, dar adora teatrul. Kira mi-a spus ca vrea sa urmeze regie-film, dar nu este nimic batut in cuie”, ne-a mai spus domnisoara Rosu.

Isi cumpara singure costume

Marilena Hagi, Luminita Popescu si Dana Ilie sunt artizanele realizarilor micutelor, cele trei insistand ca fetele sa-si urmeze visul. Le insotesc permanent la repetitii si urmaresc pas cu pas cariera artistica a fetelor. Tatii au fost prezenti doar la spectacolelel finale si, pentru putin timp, au trecut in umbra micutelor care au incantat asistenta cu prestatiile lor. Se pare ca ei sunt si cei care le dau emotii, Kira cerand, mai in gluma mai in serios, ca tatal ei sa fie asezat la premiera undeva mai in stanga. Mamele vegheaza cu atentie asupra viitorului copiilor, care sunt inscrisi la cursurile Scolii Americane Internationale din Bucuresti. Viata in teatrul romanesc nu este foarte usoara in acest moment. George Mihaita a pus la dispozitie Sala Noua a Teatrului de Comedie pentru repetitii si spectacole, iar parintii fetelor asigura ceea ce inseamna costume sau decoruri.

Casting pentru baieti

Din acesta toamna, cursul domnisoare Rosu se va extinde. Pentru inceput, pe pagina de facebook a ultimului spectacol realizat, a fost postat un anunt de casting. „Ne dorim ca din septembrie sa avem mai multi elevi la curs pentru a putea extinde aria spectacolelor pe care sa le punem in scena. Ne dorim si fetite si baieti, cu varste apropiate de cele ale Kirei, Mariei si Milanei, dar in special baieti. Cel mai probabil eu cu domnul George Mihaita (n.r. directorul Teatrului de Comedie) si, bineinteles, de Kira, vom alege copiii care vor participa la casting. In luna decembrie ne dorim sa lucram la o piesa de Caragiale. Cred ca fetele vor fi incantate de lumea lui Caragiale si abia astept sa vad cum se vor imprietenii cu limbajul folosit in aceste piese”, a dezvaluit Radita Rosu.

author avatar
Sebastian Stan
2.444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger