AcasăSPORTCE de la Roma: David Popovici s-a retras din finala probei de...

CE de la Roma: David Popovici s-a retras din finala probei de 400 metri liber. Explicațiile antrenorului

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 m liber, la CE de la Roma. Explicațiile antrenorului (sursa foto: Facebook/CS Dinamo Bucuresti)

Calificat cu al patrulea timp în finala de la 400 de metri liber, din cadrul Campionatului European de natație de la Roma, înotătorul român ale cărui performanțe au făcut înconjurul lumii, în ultima perioadă, s-a retras înainte de marea finală a probei, ce va avea loc miercuri seară. Antrenorul sportivului, Adrian Rădulescu, a explicat și care au fost motivele pentru care s-a luat această decizie.

David Popovici și stafful său au decis retragerea din finala probei de 400 m liber de la Europeanul de la Roma – s-a anunțat pe pagina de Facebook a CS Dinamo București, clubul la care e legitimat campionul în vârstă de 17 ani.

Adrian Rădulescu: Am decis că este mai bine să-l protejăm

Antrenorul lui Popovici, înotătorul care, grație performanțelor sale cu totul impresionante, a făcut ca în ultima vreme tot mai mulți români să se uite la competițiile de natație, a explicat că decizia a fost luată pentru a-l proteja pe David.

”Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe și vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoție la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la București numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase” – a precizat Adrian Rădulescu, citat pe pagina de Facebook a clubului alb-roșu.

Cu gândul la Mondialul din Peru. Rădulescu: Ne dorim rezultate bune

David, alături de antrenorul Adrian Rădulescu, care împlinește astăzi 32 de ani (sursa foto: Facebook/CS Dinamo Bucuresti)

Despre decizia privind retragerea lui David Popovici din finala de 400 m liber de la Campionatul European de natație seniori de la Roma au venit precizări și pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). „Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii”, se menționează într-o postare pe pagina Federației.

“Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, citat pe pagina de Facebook a FRNPM.

David Popovici a intrat din nou în bazin, în cadrul competiției de la Roma, de această dată miercuri dimineață. S-a calificat cu al patrulea timp în finala probei de 400 m liber (3:47,99). Românul a concurat în prima serie. Iar fanii își puseseră speranța că îl vor revedea, de această dată în marea finală, programată miercuri seară, la Roma.

597 afisari

7 COMENTARII

  1. A obosit avortonul?
    N-a dorit sa riste sa piarda, sa nu-si stirbeasca aura de supercampion!
    Este o golaneala a la Dinamo! L-au umflat cu pompa si prostului i s-a urcat la cap rau de tot. Auzi domnule are el o misiune in sport, sa fie exemplu. Dar ce, el este Mesia?
    Au iesit intre timp o multitudine de campioni la gimnastica, la canotaj, la atletism, la tenis de masa. Sa vedem daca li se acorda vreo atentie.

  2. Eu inot si destul de mult si bine, fac si pluta, calc si apa. Eu stiu sa fac ce face el, dar el nu stie sa faca ce fac eu!
    Am fost sportiv de performanta la Dinamo Bucuresti si cunosc obiceiurile locului!
    Mai multe amanunte nu dau sa nu produc fisuri in sistem!
    De ce credeti ca mititelul a plecat de la Steaua direct la rivala Dinamo?
    Vor aparea unele indicii dupa ce o sa implineasca 18 ani. Cine stie sa le descifreze, bine, cine nu, nu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger